Vishwanathan: Nejdůležitější je naučit Romy získat sebevědomí!

Romský aktivista Kumar Vishwanathan zase zaperlil. V rozhovoru pro deníky Aktuálně.cz a Insider totiž prohlásil, "že i mu trvalo 15 let, než pochopil, že nejdůležitější je naučit Romy získat sebevědomí, hrdost a vnitřní sílu. Potom Romové najdou cestu, jak řešit i jednotlivé problémy, jako je kriminalita, a posílání dětí do školy". Proboha, kde to v ČR žijeme? V Indii? Zrovna včera jsem v televizi viděl, jak se tam cestuje "na vlacích", a zrovna dneska jsem jel zase přes ostravské Vítkovice v MHD...

Sebevědomí, nebo pokora?Foto: archiv

Chtějí se snad Romové "o čas" vrátit zpět? Nebo snad nás, ostatní, vrátit do dob buzerace, bordelu, a špíny? No, to určitě ne! Romské mamky nastoupily se třemi miminy v kočárcích do autobusu, a další čtyři děcka lítala zepředu dozadu za jízdy s takovým řevem, že se to nedalo poslouchat. To už nemluvím o tom, že z cikána bez jízdenky si ani revizor chlup nevezme... Možná tak akorát z podpaží páchnoucích matek...

Kumar to vidí jinak: "U majority bych ocenil, kdyby pochopila, že to, co se teď ve společnosti děje, ohrožuje hlavně ji samou. Romové se stmelí, tuto krizi přežijí, přežili už jiná těžká období. Já nemám strach o Romy, ale o bílé Čechy."

A už máme strach všichni! Já z Roma, a on ze mě. Zvláště když se do toho zamíchá současná politika! "Určité politické síly tuší, že právě tudy vede cesta k moci," řekl Vishwanathan. Já moc nemám, ale kdyby alespoň ty romské matky a jejich děti tak příšerně neřvaly. Cikánština mi nevadí, ale když mi za zadkem v busu řve pět malých cikánků, tak to bych vraždil. A pane Kumare - výchova dětí začíná od dudlíku!

"Sebevědomí" mají už dlouho Romové dobré. Když mi před třemi roky dva z nich zmlátili a okradli dceru ve Vítkovicích o všechno, tak se do teďka nevyřešilo nic. I tam se projevila "hrdost" cikánů na mladé holce, které ukradli všechno. Teď to ještě chce, abyste našli "svou vlastní sílu"! Kumare, probuď se!

(Celý rozhovor: Aktuálně.cz)

P.S.: Diskutérům - prosím, slušně! Já nemažu nic, ale cenzor hlídá!

 

Autor: Ivo Přeček | úterý 10.9.2013 18:09 | karma článku: 33,21 | přečteno: 1547x