Právě jsem se vrátil z dědiny...

... a zjistil po deseti dnech dovolené u dcery a jejího chlapa s jejími dětmi, jaký je to rozdíl žít v Ostravě, nebo na vesnici, která čítá tak 200 lidí i se starostou.

Noční hygiénaFoto z televize

Cestování do středních Čech kousek od Prahy mi sice zabere půl dne času a nemalé peníze za České dráhy, ale určitě to stojí za to. Rozdíl je značný, hlavně ten klídek. Žádný Rom mi neřve pod okny, a ani majoritní chlapi se tam nemlátí, protože toho prvního tam nepotkáš, a ti druzí jsou moudří, nebo staří. Ne jednou jsem i pro vajíčko k místní sousedce skočil, když na obalování řízků náhodou pochybělo. Do konzumu to je půlhodinka tam, a stejná zpět. Ale aspoň pokecáš s vnukem, všichni se navzájem pozdraví a popřejí pěkný den...

Musím sice uznat, že první dva dny jsem měl trochu problém zvyknout si na tamní nářečí, a také místní se na mě dívali blbě, když jsem mluvil krátkym zobakem. Ale brzy jsme si zvykli. Jsme přeci jenom lidé! Na čepované pivo jsme byli jen jednou, a to se šlo hodinku přes les až do motorestu, protože hospoda ve vísce není, a čepuje se tam pouze párkrát na fotbalovém hřišti, a to když hasiči zdolají náhodný požár, anebo u vyhraných zápasů místních, pokud se na bečku poskládají i s hosty soupeře.

Více než týden jsem byl bez internetu! Poprvé v životě od doby, co ho mám... Ukrajina? Hokej? Iveta? - Jenom z doslechu! Parádní dny, kdy se "civilizovaný" člověk z velkoměsta zbaví všech mindráků a stresů...

Právě jsem se vrátil z dědiny, a vystoupil z EC Janáček v Ostravě... Smrad, chaos, čepované na každém kroku... A internet... Možná mi nebudete věřit, ale už se zase těším na to, jak někoho s tou mou moderní technikou pořádně naseru! Tak pěkný den, Ostravo!!! Ale všem "venkovanům" palec vzhůru, a ať vám to vydrží co nejdéle!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ivo Přeček | čtvrtek 8.5.2014 18:17 | karma článku: 22,95 | přečteno: 1093x