Nižší DPH u plínek? Ne! Maminy jsou lenivé!

Možná na mě budou některé mamky hudrovat jako krocan na Mr. Beana, ale já jsem rozhodně proti tomu, aby se snížila DPH na dětské plínky, protože je to postavené na hlavu! Vyrůstal jsem totiž v komunismu, kdy pořádná česká bavlněná plínka dělala zázraky i mezi mými nohami. Byly sice problémy, jestli se mi mají nožky i s prdelkou uvázat do šátku jako do uzlíčku, anebo zkříženě zleva doprava, či naopak, a pak zpátky. Nohy jsem měl až do nedávna rovné, akorát v poslední době se mi kolena trochu rozjíždějí, jakoby mi zdrhnul kůň, i když jsem na něm v životě neseděl...

Napřed slintání, potom kakání...

Současné maminy to mají lehké. Koupí si za pár stovek pro svá bejbátka jednorázovky, a když si potomek ucvrnkne, tak to letí do popelnice. Výběr mají nepřeberný: Podle prdelky, věku, savosti, suchých zipů, s obrázky kačera Donalda, s rozkrojem v rozkroku, i s jemným parfémem po stolici.

Vzpomínám si na to, když mi moje mamka vyvařovala poctivé bavlněné plínky v hrnci na sporáku, aby mi jimi opět mohla zabalit trusník i s ferdou... (No to je pěkná blbost, co jsem teď napsal, hrůza!) - Oprava: Vzpomínám si, že mi říkala mamka, jak moje "zasrato" vyvařovala v hrnci ještě před tím, než měla první pračku Romovku. - A nezbývá nám nic jiného, než si vzpomenout i na dřívější časy, kdy třeba Viktorka i s Barunkou mlátily svými kalhotkami o šutr v řece, aby byly čisté...

Současné maminy jsou rozmazlené a lenivé, a vláda jim ještě chce jít vstříc snížením DPH za jednorázové plínky pro své pitomky (překlep: potomky). No kde to žijeme? V době automatických praček, sušiček a dalších vymožeností je daleko levnější koupit dejme tomu dvacet normálních bavlněných plínek, a točit je dokola až do roztrhání... (I když už normální pravá "komunistická" bavlna vlastně neexistuje...)

Závěrem mi dovolte poznamenat, že se i můj životní kolotoč pomalu točí zpět do nejmladších let. Už si také někdy cvrnknu do trenclí, i když je mi to blbé. Svěrák mám asi ošoupán léty... No ale kvůli tomu si přece nebudu kupovat každý měsíc třicet nových trenýrek!... A co vy, mamky? Také máte kalhotky jenom na jedno použití? Že ne? Tak proč potom utrácíte za dětské jednorázovky? Kvůli své lenosti?

Autor: Ivo Přeček | pátek 25.4.2014 19:46 | karma článku: 24,41 | přečteno: 1521x