Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Já bych DPH zrušil úplně a místo toho zavedl fixní daň (tzv. daň z hlavy). To by se potom ukázalo, kdo je lenivý a kdo jen tak bohapustě kecá ;-D

0 0
možnosti
VK

Docela by mě zajímalo,kolik autor OSOBNĚ vypral a následně vyžehlil bavlněných plínek;-DOno to totiž není nějakých 20 plen denně-bylo to ob den 60 plen+žehlení a to samozřejmě k další běžné práci v domácnosti.Já teda nepřestanu být vděčná vynálezci jednorázových plen a mimochodem-porovnávat pleny se spodním prádlem je taky pěkná blbost..

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za otázku, paní Věro. Zadky jsem OSOBNĚ utíral třem dětem, a bylo to v době, kdy jsme měli jenom obyčejnou romovku. Bylo to v letech 1976 až 1981, ale to jste ještě asi nebyla živá;-DOno totiž je to opravdu jenom o tom, kdo na pemprsky má, a kdo je opravdu líný...

0 1
možnosti
Foto

U násvlátkové pleny na startu pro správný vývoj kyčlí...pak jednorázovky. Dokonce si nejsem jist jestli jsme to nekombinovali, tj. papírová a na ní bavlna.

Život už prorazil do 21. století a svou ženu věru neposílám s vědrem k potoku. Vivant  Pampers, Huggies i Noname (když někdo musí šetřit). Time is money a čas je lepší věnovat dovádění s dětmi než vyvařování. Děti mám už ve škole, ale rád podpořím mladé maminy. DPH klidně sundejte. Spíš než knihám (a to jsem vcelku čtenář)

3 0
možnosti
MS

Jestli si pamatujete na zázraky, jaké dělala bavlněná plínka mezi vašimi nohami, tak si taky jistě pamatujete, že se stačilo jednou počurat a pak jste celou dobu ležel v mokrém. Současné jednorázové plínky mají velkou absorpční schopnost, takže dítě je v pohodě, i když se počůrá několikrát. Samozřejmě se to nesmí přehánět, jak je někdy vidět u batolat šetřivých (nebo líných) maminek, že je nasáklá plínka málem táhne k zemi.

4 0
možnosti
MS

eee ... mezi vašima nohama.

1 0
možnosti
AJŘ

No já bych se tu doposud neodvážila napsat, že jsem proti levným jednorázovkám. A to jen z toho důvodu, že se mi nelíbí vycpané zadečky tříleťáků;-O.

0 0
možnosti
Foto

My ženy jsme obecně sebranka líná! Představte si, že některé z nás dokonce nosí místo mechu nebo pruhu látky dokonce i jednorázové menstruační vložky. Hanba nám!

5 0
možnosti
MJ

Hezký den.

Jsem tvor totalitou nepolíbený, jednorázovými plenkami polovychovaný. Ale s několika přispěvateli bych si dovolil polemizovat. Máti, když věděla, že se mnou vyrazí ven jen na chvíli, vždy mne oblékla do plýnek klasických. když jsme vyráželi na výlet vybavila mne plýnkami jednorázovými. Prostě jednorázové plýnky byli "cestovní".A i když mi musela vyvářet, žehlit, vždy si na mne čas našla.

5 1
možnosti
DT

:-) Patřím k těm líným. R^

A autor zase k těm, co rozdávají hraběcí rady. :-)

3 0
možnosti
AJŘ

Já byla celkem líná matka, i když ještě jednorázovky nebyly.

1 0
možnosti
ZS

Vy se strašně mýlíte. Jednorázové plenky se nemění po jednom ucvrnknutí. Ony totiž nestudí, tak jako studily ty látkové. Četl jsem kdysi pojednání jednoho pediatra, který právě v tom viděl problém, že se tyhle plenky mění až když pořádně nasáknou (není divu, při jejich ceně). Tomu taky odpovídá materiál, z něhož jsou vyrobeny. "Zaděláváme" dětem na alergie od narození. Asi bych si netroufl říct natvrdo, že jsou maminky lenivé, ale když si uvědomím, že naše matky pleny vyvařovaly, do 6 týdnů žehlily, ke svačině nám nastrouhaly jablko a mrkev (dnes se koupí HAMÉ plné konzervantů - jak jinak by to mohlo vydržet - další získávání alergií), k obědu pasírovaly zeleninovou polévku, no rozhodně měly méně spotřebičů a více práce. Doba ale pokročila, maminky se už tolik neuzavírají doma nebo na pískovištích, brázdí nákupní centra, musí stihnout s kámoškou café latté, dojít si na doplnění umělých nehtů, do solárka, do fitka, no kdo to má stíhat. Zase je pěkné, že o sebe dbají. Nic je nenutí učit dítě na nočník (na to ani nemají čas), vždyť jednorázové pleny nepřinášejí žádnou práci a tak běžně vidíme 3leté děti s plenkou. Nechci paušalizovat, ale nevím, zda matky ušetřený čas věnují dětem. Že by to bylo na dětech vidět si nemyslí ani učitelky v mateřských školách.

Rozhodně nejsem odpůrcem jednorázových plen, na cesty je to jistě ideální řešení.

7 1
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1650x
Jsem ostravský důchodce, berte mě proto s rezervou... Vážím si každého vašeho názoru, a v diskuzích zásadně nemažu! Upozornění váženým čtenářům: NIKDY JSEM NEBYL V ŽÁDNÉ POLITICKÉ STRANĚ!