Mluvčí prezidenta je nejprestižnější komunikační pozicí v ČR, ne prostor k mastrubaci, ...

... což se ovšem děje, když promluví Jiří Ovčáček. Jeho komunikace a projev, včetně toho neverbálního, připomíná aktivistu, či agitátora, Náboženské společnosti svědkové Jehovovi, a nebo podomního prodejce vysavačů, či hrnců. 

PROLOG :
... to není ostuda, to je přímo vyloženě tzv. "trapárna", když v médiích promluví taková krearura, kterou je současný mluvčí prezidenta ČR. Na místo reprezentace, ale i prezentace, prezidenta naší země, tak je to snůška blábolů, frází, agitačních hesel a nesmyslných vět, které se, ve většině případech, řadí mezi věty tzv. "holé".

   Je to ostuda naší republiky, je to výsměch vůči této společnosti, ale hlavně je to s podivem, když současný prezident doslova trpí, nebo snad vydžuje, tuto kreaturu na takové významné reprezentativní pozici. Vždyť přeci tiskový mluvčí prezidenta je spojnicí, článkem, mezi Hradem a veřejností. A tak by to snad i podle toho mělo vypadat, a i fungovat. Měla by to být osobnost, poměrně známá z politického života, osobnost zkušená, charismatická, která vzbuzuje jednak respekt, ale důvěru zároveň. Na místo toho se nám dostává informací z holých vět, kdy je neschopnost komunikovat zakrývána arogantním vystupováním. Ale čemu se divit, když naše vládá na významných postech je plná herců, a nebo "nedomrlých" kantorů, a tak i obdobný "přehmat" s mluvčím prezidenta republiky se nechává tzv. "vybublat". Nikdo se nepozastavuje nad tím, že tak prestižní funkci zastává člověk, který má vlastně základní vzdělání. Alespoň to se nechá vyčíst ze životopisu(Wikipedie na IT), který o sobě  předkládá pan Ovčáček, jelikož pokud někdo sice dokončí gymnásium, ale studia na vysoké škole již nedokončí, tak, alespoň za dřívějších časů, se bralo středoškolské vzdělání pouze to, které bylo stvrzeno maturitou. Pestrost jeho životopisu napovídá, že je opravdovým "odborníkem" na pozici, kterou v současnosti, za pomoci svých zkušeností z minulosti, obstarává. Určitě nikomu nepřidá na důvěře ta skutečnost, že už v samotném životopisu se musí obhajovat z různých aferék, které patří do ranku : ztráta důvěry, neobjektivnost, špatná, a nebo vůbec žádná loajálnost, vynášení informací, včetně důvěrných a osobních.... a co na tom, zda to byla pravda, nebo se i s někým soudil o tzv. "na cti utrhání", jednou už tady tento problém byl z nějakého důvodu otevřen, a jak se říká : "na každém šprochu, je vždy pravdy trochu".

A určitě jeho reference neposílí to, že pracoval nejdříve pro levicové noviny, a potom si to nasměroval, jen tak náhodou, přes Právo a od Jiřího Paroubka, k Blesku, ale máme takovou dobu, že člověk si může vybrat cokoliv...např. i svého lékaře tzv. " z mimo spádové oblasti". Prostě kam vítr, tak tam plášť. A jak s oblibou tvrdím, že tyto typy lidí musí nosit za límcem strčené pravítko, aby jim držela jejich hlava na krku, z důvodu jejich BEZPÁTEŘNOSTI.
   To, že náš současný prezident je takový, jaký je, teď mluvím za sebe, tak s tím problém nemám, naopak. Ano, je to svérázná osobnost, která má tendenci jít tzv. "proti proudu", ale stále je to současná naše tzv. "hlava státu" a na tom to stojí, ale i padá. Ale to, že "přehlíží", kdo jej zastupuje před veřejností, kdo vlastně prezentuje Hrad, a tím i naší ČR, tak to je s podivem a troufám si i tvrdit, že v tomto případě je to neodpustitelná jeho liknavost.

 

 

EPILOG :
...ať už je důvodem setrvávání, či přežívání, ve funkci současného mluvčího Hradu, pana Ovčáčka, cokoliv, tak rozhodně toto je obrovská ostuda našeho současného prezidenta a celého Hradu.Toto jednoznačně kazí jméno a pohled na ČR, a ne vyhlášené a slavné bonmoty pana prezidenta.  

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivo Panuš | čtvrtek 10.3.2016 6:09 | karma článku: 20,70 | přečteno: 681x