Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

... čím dál tím více si začínají dělat co chtějí ...zvolají Alláhu Akbar... a jdou ...

… začíná se jím neskutečně dařit … víc a víc jim roste hřebínek … začíná to být, to co ve středověku byl mor … celý svět na to zírá, na tu Apokalypsu ... a z médií se ozývá pouhé … bla, bla, bla …  

Francie si lebedí, jak to bravůrně zvládla, to EURO 2016, ale pak přišel masakr v Nice. Pár dnů po té tu máme dalšího „sólistu „ ve vlaku v Německu. Co se děje v Turecku, tak sice se hovoří o tom, že „to mají pod kontrolou „ , ale ... pochopitelně, že někdo namítne, že toto nelze spojovat, ale opět použiji „ale“, které ještě umocním tím známým „ nikdy, neříkej nikdy „ . Na každý pád, bez spekulací, co s čím souvisí, a nebo nesouvisí, tak ke své lítosti musím konstatovat, že se jím opravdu začíná víc a víc dařit. No, aby se jim nedařilo, když na to celý svět jenom zírá, jak se používá, s otevřenou hubou a veškerá vyjádření a všechny komentáře, které s k nám dostávají jsou typu … bla, bla, bla....co by se mělo, jak by se mělo, co je příčinou … v médiích vystupuje jeden „odborník-teoretik“ vedle druhého, který se prezentuje pouze s jedinným cílem, a sice si masírovat své ego. To se potom v reportážích a komentářích dozvídáme, to co se dotyční doslova „nabiflovali“ během svých studií na různých fakultách našich vysokých škol. Tímto se prezentují zejména ti věkově mladší, kteří ještě nemají tolik zažloutlý svůj rodný list. To potom z jejich vyjádření nabývám dojmu, že se řídí heslem : … co krok, to nápad

Ale to co by mělo být slyšet a hlavně by bylo potřeba slyšet, pro nás všechny obyvatele této planety, tak stále nepřichází. Každý rozumný člověk si uvědomuje, že tato situace nejde opravdu doslova a do písmene vyzmizíkovat. Tato situace, která se začíná rozrůstat do mega-rozměrů a nechá se přirovnat k nekontrolovatelné řetězové reakci, se nechá pouze minimalizovat. Ale vlastní provedení minimalizace může být provedeno s patřičnou razancí, a to buď způsobem, který se děje vlastně teď, že se o tom pouze … bla, bla, bla, a nebo může se i přeci opravdu přitvrdit, což na to zatím nevypadá. Zatím to připomíná, že se to nechává vybublat, s tím, že to nějak včechno dopadne.

A tak, po zvolání Alláhu Akbar, nás pravděpodobně čeká v brzké době opětovné umístňování trikolór na svoje profilové fotografie sociálních sítí, v rámci vyjádření solidarity s postiženou zemí, kterou si zrovna vybrali za svůj terč.

A jim to je úplně jedno kam půjdou … roztočí glóbus ...někam na něm zapíchnou svůj prst ...zvolají Alláhu Akbar... a jdou ...

Daří se jim PRIMÁRNĚ (fyzický terorismus), jelikož se zkracuje doba mezi jednotlivými útoky, volí různá provedení a formy útoků, ale už i začínají docela dobře fungovat „ sólisti“. Prostě je na nich vidět, že kreativitou nešetří, a tak sebevrazi opásání výbušninami na letištích, či v metrech už pro ně pomalu nejsou „ IN “.

Daří se jim SEKUNDÁRNĚ (psychický terorismus), jelikož se začínáme bát, a to všichni. Ten, kdo tvrdí, že se nebojí, tak lže. Rušíme dovolené, méně a méně cestujeme, vyhýbáme se destinacím, a nebo akcím, kde by to mohlo „ bouchnout“. Místo na přecpané pláže u moře, začínáme jezdit do Krkonoš. A pomalinku se stáváme i paranoidními. Ale není se za co stydět, je to normální emotivní projev, či projev pudu sebezáchovy. A opět, ten kdo tvrdí něco jiného, tak si pouze lže do vlastní kapsy. Lví podíl na tomto právě má to, co dnes a denně slyšíme v médiích. Na místo nějakých konkrétních, ale opravdu konkrétních, kroků a opatřeních, tak se ozývá jenom samé mlácení prázdné slámy, jenom se ozývá, to již zmiňované … bla, bla, bla. Každý z nás, ten „obyčejný „ lidský prosťáček by potřeboval nějaké uklidnění, nějakou naději, nějakou vizi, že se opravdu „ s tím“ začíná něco dělat. Ale ne žádné plky, ve smyslu co kdyby, a nebo nějaké úvahy a rozbory o tom, kam až sahají historické kořeny muslimů a islámistů apod. A nebo poslouchat, že v Turecku se celá situace neodrazila na rušení dovolených, že se to snížilo o "pouhých" 15 %. Ano, takto to vypadá, jako "pár" zanedbatelných procent, ale pokud si to přepočítáme na konkrétní počty, na konkrétní hmatatelná čísla, vycházeje z návštěvnosti zmiňovaných destinací... tak je z toho cifra, která odpovídá hromadnému úprku turistů z Turecka a obdobných kritických destinací. Na to nejsme nikdo zvědaví, my potřebujeme se uklidnit a vědět, že u nás nebezpečí toho, když se jejich prst na tom jejich glóbusu, nedej Bože, trefí na mapku naší republiky, bude opravdu alespoň MINIMALIZOVÁNO.

A to, že se nás to netýká, tak tato tvrzení už dávno nejsou pravdou, ani nikdy pravdou nebyla.

 

EPILOG :

… každou neděli se pravidelně zúčastňuji mše svaté v kostele sv. Jakuba ve Staňkově. Ne jinak tomu i bylo minulou neděli, kdy již během probíhající mše dorazil do kostela neznámý mladý muž v netypickém oblečení pro nedělní návštěvu svato-stánku, a sice v černé motorkářské kombinéze. Jeho motorkářské boty klapaly na dlažbě, když přicházel. Na zádech měl batoh, který si sundal, usedl do lavice a začal se modlit.

 

HÁDEJTE, CO MI  PROLÍTLO   HLAVOU  ?

 

Když mše skončila, tak se před kostelem se všemi rozloučil, nasedl na svojí motorku a pokračoval dál... byl to věřící křesťan na cestách, někde od Prahy, který shodou náhod projížděl a chtěl se pouze zúčastnit nedělní mše svaté ...

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ivo Panuš | úterý 19.7.2016 17:02 | karma článku: 35,47 | přečteno: 1943x
  • Další články autora

Ivo Panuš

Mohla by to být naše vnučka, dcera, sestra, ale většina by jí nejraději přibila na kříž.

Zpráva o tom, že uvězněná Tereza H. v Pakistanu si podala odvolání, tak vyvolala ve všeobecném měřítku opětovnou vlnu nenávistných komentářů a vzkazů do pakistánské věznice v diskuzích zveřejněných článků jednotlivých médií.

3.4.2019 v 2:28 | Karma: 17,69 | Přečteno: 1239x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

Epilog, a nebo post scriptum: „Lidé bděme!“

Poselství všem těm, kteří ještě neprocitli a stále slepě věří mystifikacím a intrikám o naší sociální politice, o vytváření důstojných podmínek pro naše občany, a že to naše milostivá vrchnost s námi myslí jen a jen dobře.

20.2.2019 v 8:34 | Karma: 14,41 | Přečteno: 271x | Společnost

Ivo Panuš

Přišel jsem o zdraví kvůli rodině, a nebo jsem přišel o všechny kvůli mému zdraví?

Na každý pád jsem "v tom" zůstal sám.Je dost možné, že jsem již tuto otázku v sobě řešil, ale ono to už všechno trvá, tak nekonečně dlouho. Slušností je dát vědět, sdělit, co se děje, a nebo co se odehrálo, případně se rozloučit.

14.2.2019 v 9:50 | Karma: 22,68 | Přečteno: 919x | Společnost

Ivo Panuš

Nervózní a vzteklej, jako sáňky v létě ...

...by měl být ten co “zapomněl“ na zpoplatněné “panelovce“ někde u Humpolce zátaras chovající se, jako trychtýř. Co Vy na to, pane ministře Ťoku? A laskavě, neházejte umíněně vinu na kamioňáky, kteří za to, že sněží opravdu nemohou.

14.12.2018 v 2:59 | Karma: 18,64 | Přečteno: 602x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

Kdy natočí parodii o naší milostivé vrchnosti podle předlohy povídky V zámku a v podzámčí?

Zásadně nesouhlasím s parodií podle předlohy Harry Potter, jelikož to vzbuzuje dojem, že cílem je ještě více diferencovat naší společnost ... boháč & chuďas ... je to ve stylu "já na to mám". Celou parodii považuji za zcela nemístnou.

11.12.2018 v 3:36 | Karma: 15,12 | Přečteno: 535x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...

  • Počet článků 236
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1035x
... žít a zůstat v životě úplně sám v samotě,to není úplně nejvhodnější a nejšťastnější,ale ne vždy o tom rozhodujeme my sami,někdy jsme dokonce bez šance postaveni tzv. před hotovou věc ... a tečka ...a toto mají zvířata geneticky v sobě zakódované,a proto žijí ve smečkách,různých společenstvech,pospolitostech a symbiózách ...... káždý z nás,bez rozdílu toho v jaké své momentální životní situaci se nachází, to má na tomto světě na určitý čas všechno pouze a jenom propůjčené ... ... ten,kdo si to již uvědomil,a i se podle toho tak již chová,přemýšlí a uvažuje,patří mu za to tedy i poděkování ... ... ten,kdo je pomalejší,tak se k tomuto prokouše...po čase také,a budiž všem tyto články návodem,slabikářem,pomůckou,příručkou  ... může nastat situace,že některé myšlenky, prezentované v článcích, v někom z Vás vyvolají nepříjemný a negativní pocit,který je označován,jako VZTAHOVAČNOST,ale mohu Vás uklidnit,protože pokud by u Vás tato situace,nastala,tak se jedná o SVĚDOMÍ...

...život mě naučil,že nejnebezpečnější a nejbezpečnější zároveň, jsou zbraně : -lidský jazyk -tužka -papír ... nakonec ne jednou jsem se stal terčem posměchů,ironických poznámek,zesměšňování a ponižování,že moje IQ a schopnost komunikovat,odpovídá tomu,že musím psát,a to nejlépe ještě do konceptu...ano,tak mě to život naučil,nestydím se za to a budu v tom i pokračovat dále,jelikož se mi to osvědčilo i z dob,když mi bylo vyhrožováno odstraněním a fyzickou likvidací,když jsem byl vystaven a stal se obětí rabování a plundrování,když jsem byl uvržen do SAMOTY,když jsem zůstal na všechno a ve všem SÁM.....ale osvědčilo se mi to i v době,kdy po tom všem,mi byl navrhut SMÍR v domnění,že bude vše ZAPOMENUTO...

P.S.  Z přetrvávajících zdravotních důvodů není moje motorika ještě úplně vpořádku, v souvislosti s vkládáním myšlenek skrz klávesnici na "papír", a tak to může někdy působit diletantsky, až komicky  :-(