Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Výzva třeboňských studentů k demo proti KSČM. Celé znění

Drazí studenti, vážení spoluobčané, posledních deset let jsme slýchali varovaní o nebezpečí naší lhostejnosti k veřejnému dění. Z naší pohodlnosti jsme tato varování přehlíželi. Brali jsme je jako přehnané reakce zhrzených jedinců, či jako nástroj politických stran v předvolebním dění. Nyní však situace začíná být více než vážná.    

www.dekomunizace.cz Tričko s pejskem vymyslela Petra Bezoušková.

Komunistická strana se po celé republice znovu pozvolna dostává k moci. Strana, která 40 let totalitně vládla na našem území. Strana, která má na svědomí svými popravami, výslechy a zatarasenými hranicemi více než 5000 mrtvých, 205 000 neprávem odsouzených a 170 000 emigrujících občanů naší země. Hejtman Zimola, podobně jako jeho další spolustraníci po celé republice, uzavírá krajské koalice právě s touto stranou.
My neprotestujeme proti výsledku voleb, nýbrž právě proti těmto koalicím. Vypadá to, jako by členové ČSSD měli velké nedostatky ve znalostech historie. Právě příslušníci jejich strany byli jedni z prvních, v čele se Zdeňkem Fierlingerem, kdo nástup komunistů k moci pocítil na své kůži.
Považujeme za skandální, aby 23 let od revoluce vedla členka totalistické strany resort školství, jež se přímo zasazuje o vzdělání, a tím i budoucnost národa. Jak pan Zimola a paní Baborová správně podotýkají, radní nemůže měnit osnovy. Co ale může, je změna ředitelů za vlastní lidi, kteří se postarají i o následnou přeměnu učitelů, čímž dojde k pokřivení celého obrazu vzdělávacího procesu.
Sama paní Baborová argumentuje, abychom ji nechali předvést, co umí a co dokáže, a nekritizovali ji ještě před jejím nástupem. Každý, kdo si pročetl její veřejná prohlášení v tisku nebo na stránkách komunistů, se může sám přesvědčit, že v jejím případě není na co čekat. Žena, která pohrdá názory nás mladých na její stranu jen proto, že jsme dobu jejich vlády nezažili. Neuznává víceletá gymnázia jako baštu vzdělání v naší společnosti a chystá se je nahrazovat učilišti. Dokonce se rozhodla spekulovat o tom, že ve skutečnosti si lidé Sametovou revoluci nepřáli.
Lidé přestali chápat svou odpovědnost při účasti ve volbách, hejtmani vpouštějí do vlády KSČM. Ve společnosti, která je takto bytostně ohrožena, která selhává v občanských postojích, by měli být studenti vždy pojistkou demokracie, tak jako tomu ostatně bylo v letech 1938 a 1989. 
Proto k dnešnímu dni, 12. listopadu 2012, vyhlašuji všeobecnou stávkovou pohotovost za odvolání komunistů z vedení resortu školství v Jihočeském kraji (a nejen tam). Zároveň prosím Vás všechny, jež s našimi výhradami sympatizujete, abyste se k této výzvě přidali a pomohli rozšířit toto poselství ústně, písemně nebo pomocí sociálních sítí. Pokud ani toto prohlášení hejtmana Zimolu nepřesvědčí o nutnosti odvolání komunistů z resortu školství Jihočeského kraje, svoláme na výročí Sametové revoluce, v sobotu 17. listopadu 2012, demonstraci všech, kterým není situace lhostejná.
Dominik Hořejší, Třeboň

Více zde: http://petice2012kscm.webnode.cz/Studenti o sobě:"Jsme nezávislé seskupení, jehož cílem je přehodnocení koaliční smlouvy ČSSD a KSČM v Jižních Čechách v oblasti resortu školství. Nesouhlasíme s dosazením člena KSČM, konkrétně p. Baborové, do funkce radního pro školství." Více zde: http://petice2012kscm.webnode.cz/o-nas/MUJ DODATEK : Demonstrace 17.11. se má konat v 15.00 na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích. Text výzvy se na internetu těžko hledá, tak jsem jej stáhnul a přetiskl zde v plném znění. O aféře i o petici jsem psal v článku Nechceme, aby školství v jihočeském kraji vedla KSČM. Shrnju: Na základě koaliční dohody ČSSD a KSČM bylo už 7. 11. rozhodnuto, že školství připadne KSČM. O dva dny později byla do funkce zvolená V. Baborová. Na koaliční dohodu reagoval učitel M. Rosocha peticí a po něm přišli studenti s touto výzvou ke stávce a demonstraci.Vzhledem k symbolice data 17.11. je určitě lepší demonstrovat ten den proti komunistům, než manifestovat v Praze ve prospěch sil, které se s komunisty spojují. Komunistům to aspoň zkazí radost. To, že ČSSD svěřila komunistům právě školství, je mimořádně cynické . "Vzdelanou a prosperujici spolecnost" slibuje ČSSD na plakátu pro svou vlastní demonstraci, kterou pořádá 17.11. v Praze. No, tady ukázali, jak jim na tom vzdělaní záleží. A vida, tady koukám, ze ve výboru pro výchovu a vzdělání KSČM v Praze je soudružka Marta Semelová... Známá to bojovnice za REVIZI výuky dějepisu... REVIZE? - rozuměj: vymazat komunistické hříchy a vymyslet pro ně neexistující zásluhy. Marta Semelová a KS-program renovace školství (včetně VŠ): http://praha.kscm.cz/article.asp?thema=5157&category=Prima obrázky: http://www.dekomunizace.cz/o-projektu

Autor: Ivo Cerman | středa 14.11.2012 10:12 | karma článku: 28,49 | přečteno: 1652x
  • Další články autora

Ivo Cerman

V čem se antiizraelská petice z 6. 2. mýlí

Podívejme se, jak se to má s mezinárodním právem, a posuďme, zda se Izrael ve válce dopouští genocidy.

15.3.2024 v 11:59 | Karma: 27,83 | Přečteno: 846x | Diskuse| Politika

Ivo Cerman

Rozbor signatářů antiizraelské výzvy z 6. února (doplněno o reakci)

Zkusme si za jména doplnit instituce, kde signatáři působí. Zjistíme organizační zázemí levicového "antiizraelského hnutí".

5.3.2024 v 10:10 | Karma: 36,02 | Přečteno: 1827x | Diskuse| Politika

Ivo Cerman

Když Erasmus Rotterdamský bránil svobodu proti luteránům

Podle školního dějepisu byla reformace krokem k moderně, ve skutečnosti bránil lidskou svobodu spíš katolický kněz Erasmus Rotterdamský.

27.1.2024 v 14:10 | Karma: 17,68 | Přečteno: 373x | Diskuse| Společnost

Ivo Cerman

Překvapivá obvinění Izraele v pořadu Máte slovo!

Výsledkem pořadu Máte slovo bylo další obvinění Izraele z vraždění dětí a pohádka o dobrotivé vládě Hamásu v pásmu Gazy.

23.10.2023 v 7:04 | Karma: 45,94 | Přečteno: 9337x | Diskuse| Média

Ivo Cerman

Obhájce terorismu na Fakultě humanitních studií UK

Stávkující humanistická fakulta chce prý peníze na „kvalitu“, ve skutečnosti za vaše peníze živí antisemitskou propagandu.

18.10.2023 v 9:32 | Karma: 37,19 | Přečteno: 1532x | Diskuse| Média
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Eurovolby zřejmě těsně vyhraje ANO. Se Spolu bude mít stejný počet mandátů

2. června 2024  10:40,  aktualizováno  11:25

Aktualizujeme Volby do Evropského parlamentu (EP) v Česku by nyní vyhrálo opoziční hnutí ANO se ziskem 23,1...

NATO aktivovalo v Evropě první stíhačky F-35 s jadernými zbraněmi

2. června 2024  10:02

Nizozemské letouny F-35 se od v soboty staly po starších F-16 novými nosiči jaderných zbraní....

Na jihu Německa kolabuje kvůli povodním doprava, vykolejil vlak

2. června 2024  9:21

Při zásahu na pomoc lidem ze zatopených míst v Bavorsku přišel o život dobrovolný hasič. Na svých...

Vytrvalé deště převracely stromy a zvedaly hladiny řek, hlavně na Domažlicku

2. června 2024  8:52

Česko zasáhly vytrvalé deště. V třetí stupni povodňové aktivity zůstává řeka Radbuza ve Staňkově na...

Jaké vitamíny brát v těhotenství? Poradíme vám, jak se rozhodnout.
Jaké vitamíny brát v těhotenství? Poradíme vám, jak se rozhodnout.

Každá budoucí maminka se snaží zajistit pro své miminko jen to nejlepší. GS Mamavit je komplexní multivitaminový doplněk, který je speciálně...

  • Počet článků 273
  • Celková karma 31,93
  • Průměrná čtenost 2415x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.