Svatoušek, od: Norbert Silberbauer, režie Světlana Lazarová

Otmar Brancuzský je ten nejúžasnější a nejkřehčí kostelník, jakého si umíte představit. Obětuje svůj život Bohu, ale jednoho dne se mu stane nehoda, uloupne se v kostele dvousetkilový andělíček a spadne mu přímo na hlavu. 

Kostelník tělem i duší, Svatoušek, umírá...

Tak začíná komedie, kterou bravurně zrežírovala Světlana Lazarová. Je velmi náročné, aby jeden herec, i když je tak dokonalý jako Otmar Brancuzský, zaujal diváky a dobře je pobavil. Kdo z nás dokáže pojmenovat věci takové jak jsou? Přiznat si, na to prostě nemám! Proč dělám tohle, když celý život toužím dělat něco jiného?

Svatoušek zemře, ale zasekne se v meziprostoru. Zatímco čeká na nanebevstoupení, Bůh na sebe nechá čekat a on se ocitá ve svém vlastním pekle. Je neděle a to se nepracuje, je svátek, a tak musí čekat.  Rekapituluje svůj život a přichází na to, co chtěl, co neudělal a co měl udělat...

Je to takové zvláštní, přijdete na komedii, dobře se bavíte a pak jdete domů a přemýšlíte nad tím svým, uhoněným bláznivým životem a říkáte si: Vzala jsem to místo jen na chvíli a trčím tam patnáct let. Měla bych s tím něco udělat.

Světlana Lazarová, má velmi dobrou ruku a dokáže najít opravdu zajímavou látku ke ztvárnění na jevišti. Jako divadelní režisérka, má před sebou velkou budoucnost. Já se na toto představení zajdu určitě ještě podívat a všem čtenářům ho můžu jen doporučit. Budete se bavit, ale i přemýšlet :)

 

Autor: Iveta Svobodová | úterý 3.5.2016 22:29 | karma článku: 13,18 | přečteno: 201x