Sedm statečných 2016

Městečko Rose Creek je v ohrožení. Terorizuje ho bezohledný průmyslník Boqua a obyvatele používá jako pracovní sílu v nedalekém dole. Jen Emily Cullenová, mladá kurážná žena, se nebojí vzít do rukou zbraň, vyrazí hledat pomoc.

Narazí na soudního úředníka, tedy spíš lovce odsouzených hříšníků a podaří se jí ho přesvědčit, aby jim pomohl. Nabídne mu sáček, ve kterém je, jak říká: "Všechno co má," a on jí odpoví, že to mu ještě nikdo nenabídl a že nezbývá, než nabídku přijmout. A tak tento úředník dává postupně dohromady partu vyvrhelů... až je jich sedm.

Co si budeme nalhávat, Sedm statečných z roku 1960 je přišpendleno na filmovém nebi a září tam několik desítek let. Nemůžu říct, že tato nová verze je špatná. Kritizovat a zašlapat něco do země je velmi jednoduché. Ale bohužel, ta  laťka je zatraceně vysoko. Možná by filmu pomohl jiný název a nebyl by tak přímo spojován s původní filmovou ikonou. Režie i scénář jsou průměrné a když už jsem se dotkla scénáře, je znát, že některé věci nejsou dotažené nebo se spíš jedná o vyškrtání nějakých scén. Hlavní neřád je excelentní a akci nelze nic vytknout. Kulky vám sviští kolem hlavy neskutečnou rychlostí a chvílemi máte pocit, že vás nějaký bídák sejme z křesla. To všechna čest.  Milovníci kovbojek si určitě přijdou na své, jsem si jistá, že můj tatínek by byl nadšený. Denzel Washington, Chris Pratt i ostatní herci jsou velcí sympaťáci a není jim co vytknout.

Fakt ale je, že když mám možnost podívat se na tu původní verzi, mám povznesenou náladu a moc ráda se podívám znova. Nevím, zda tomu tak bude i u tohoto filmu, ale jsem přesvědčená, že si svůj okruh příznivců určitě najde.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Iveta Svobodová | středa 28.9.2016 22:04 | karma článku: 16,09 | přečteno: 764x
  • Další články autora

Iveta Svobodová

Boris Pralovszký, mistr humoru

26.1.2019 v 17:14 | Karma: 8,75

Iveta Svobodová

Sněhulák

21.11.2017 v 10:15 | Karma: 10,87