Kráska a zvíře, 2017

Nové zpracování nám dobře známého příběhu mne okouzlilo. Předlohou mu byl animovaný film z dílen Walta Disneyho z roku 1991.

Pohádka jako taková byla předchůdkyní napínavých a hororových příběhů. Děsivé příběhy se vykládaly u draní peří nebo při zvuku kolovratu. Kráska a zvíře je starofrancouzská pohádka, kterou jako první zaznamenala  Jeanne Marie Le Prince de Beaumont. V roce 1946 ji převedl na filmové plátno Jean Cocteau a uvedl ji také jako divadelní hru. Od té doby se slavnému příběhu dostalo několika filmových podob, jak hraných tak animovaných.

V roce 2014 jsme měli možnost vidět zpracování, kde zvíře ztvárnil francouzský herec Vincent Casell, ale i přes hvězdné obsazení, byl výsledek průměrný.

Dnes jsem navštívila další variantu Krásky a zvířete a měla jsem ohromnou radost, že jsem v něm nalezla nejen akci, ale také něhu a lásku. A to myslím  i lásku k vědění a ke knihám. Belle v podání Emmy Watson je silná, kurážná, ale i velmi citlivá. Bojí se zvířete, ale dokáže se přes svůj strach a obavy přenést a přiblížit se k němu. Najít ve zvířeti dobro a dostat ho ven. Zvíře ztvárnil Dan Stevens, jeho protivníka Gastona, si zahrál Luke Evans.

Dále ve filmu hrají Kevin Kline, otce krásné Belle, dokonalá Emma Thompson, Ian McKellen, Ewan McGregor, Stanley Tucci a mnoho dalších vynikajících herců. Příběh je nejen hraný, ale setkáváme se i s vtipnými animacemi.

Základem filmu je propracovaný scénář, dialogy i charaktery postav. Nádherná hudba, z nichž některé písně byly komponovány pro animovaný film z roku 1991, ale použity byly až v tomto filmovém zpracování. Film Kráska a zvíře z roku 1946 byl také předlohou režisérovi Billu Condonovi.

Kráska a zvíře je film pro milovníky pohádek, romantické duše, ale i pro všechny ostatní. Je prostě skvělý :)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Iveta Svobodová | sobota 6.5.2017 22:45 | karma článku: 11,11 | přečteno: 260x
  • Další články autora

Iveta Svobodová

Boris Pralovszký, mistr humoru

26.1.2019 v 17:14 | Karma: 8,75

Iveta Svobodová

Sněhulák

21.11.2017 v 10:15 | Karma: 10,87