Kapesní zvěřinec do každé kapsy

Denně beru do rukou slabikář Jiřího Žáčka, když se učím s nejmladším synem Matyášem základům našeho krásného jazyka. O to víc jsem byla zvědavá, když se mi  dostal do rukou jeho Kapesní zvěřinec.

A vyšlo to perfektně. V dnešní době, je velmi těžké čtenáře zaujmout. Myslím, že právě to se panu Žáčkovi perfektně podařilo. Každý večer musím číst synovi před spaním a Kapesní zvěřinec se ihned dostal mezi jeho nejoblíbenější knihy. A rozhodně to nejsou jen básně pro děti.

Oslové z OslaByl jeden dědeček z Osla,ten koupil na trhu osla.Babička pronesla památnou větu:teď si vás, kricinál, oba dva pletu,vy staří oslové z Osla.

Ze zvířat domácích narazíme na krávu i na žížalu, a dokonce se v jedné z básní objeví i brontosaurus v pravěku. Nadchla mě dobře zpracovaná tisková zpráva z jiného kontinentu.

Zpráva z tiskuJistý Ali z Marokazle pokousal buldoka.Sešili ho režnou nití - hafan má psí živobytí!A ten Ali z Maroka -copak je to za cvoka?Takhle jedná člověk se psy?Co když buldok chytí sepsi?Já se z toho pominu -chlap má jistě vzteklinu!

Musíte uznat, že prostě nemá chybu. Žirafa, chřestýš, krokodýl i tygr u nás už zdomácněli, ale co když se setkáte s vlkodlaky? Víc už prozrazovat nebudu, ale můžete se těšit na daleko větší zvěřinec. 

V Kapesním zvěřinci jsem našla všechno co má poezie mít. Nejvíc ze všeho mě oslovil citlivý humor, který najdete v každém verši. Opravdu dobře jsem se pobavila o Matesovi nemluvě. Když čteme dětem, i náš život je o tolik bohatší. Je to hrozně fajn.

Nádherné a vtipné obrázky namaloval Boris Pralovszký, který je také výborným kreslířem a karikaturistou. 

Drobnou knížečku mohu všem jen doporučit. Určitě se u ní pobaví celá rodina.

 

 

 

Autor: Iveta Svobodová | čtvrtek 28.9.2017 14:43 | karma článku: 12,74 | přečteno: 298x
  • Další články autora

Iveta Svobodová

Boris Pralovszký, mistr humoru

26.1.2019 v 17:14 | Karma: 8,75

Iveta Svobodová

Sněhulák

21.11.2017 v 10:15 | Karma: 10,87