Dítě Bridget Jonesové je konečně tu!

Příznivci příběhu Bridge Jonesové dlouho čekali na třetí pokračování úspěšné komedie a konečně se dočkali. Myslím, že čekání stálo za to a podle toho, jak se bavili i ostatní diváci v sále, se dílo opravdu podařilo.

Bridget Jonesová je stále stejná, co na srdci to na jazyku a následky na sebe nenechají dlouho čekat. Přibylo jí jen pár vrásek a ubyla kila, která během svého těhotenství lehce nabere zpět. Bridge stále pracuje pro televizi, má dobré postavení, ale je sama. Mark Darcy je ženatý, rozešli se před pěti lety a ona ne a ne potkat toho pravého... víc už o příběhu samotném neprozradím,

Bridget, Darcy a Jack

V příběhu se setkáváme s těmi samými postavami, které jsme viděli v prvních dvou filmech.Jedinou podstatnou změnou je, že Hugh Grant odmítl svou roli a tak na scénu vstupuje úžasný a také bohatý Jack Quant, kterého si zahrál Patrick Dempsey. Je on tím pravým mužem Bridgetina života? 

Mark Darcy je v podání Colina Firtha naprosto dokonalý. Opět se potýkáme s jeho pýchou a arogancí, ale jak on sám přiznává, těžko se mu hovoří o citech. Je to prostě Darcy a bezpochyby je Jane Austenová jednou z osudových žen Colina Firtha. Narozdíl od Darcyho je Jack otevřený, veselý, pozorný, prostě naprosto dokonalý. Setkáváme se také s postavou cynické gynekoložky, kterou si patrně s velkou chutí zahrála Emma Thompsonová.

Ta se také podílela na scénáři a musím říct, že je to opravdu znát. Je vynikající herečka, ale i stejně dobrá scénáristka. Po právu dostala za scénář k filmové adaptaci románu Jane Austinové Rozum a Cit Oskara.Co naplat, dobrý film dělá dobrý scénář a tady se to vtipnými dialogy jen hemží.

Režie se ujala ujala tak jako u prvního dílu, Sharon Maguire.

Druhý díl byl slabší, tak jsem šla do kina s obavami. O to víc jsem byla překvapená vtipem a spádem příběhu. Skvěle jsem se pobavila a smíchem mi chvílemi tekly slzy. Přeji všem dobrou zábavu a ať máte ústa od ucha k uchu jako já :) Je to prostě skvělý a Bridge je výjimečná.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Iveta Svobodová | čtvrtek 15.9.2016 1:01 | karma článku: 17,40 | přečteno: 340x
  • Další články autora

Iveta Svobodová

Boris Pralovszký, mistr humoru

26.1.2019 v 17:14 | Karma: 8,75

Iveta Svobodová

Sněhulák

21.11.2017 v 10:15 | Karma: 10,87