Boris Pralovszký, mistr humoru

Ten kdo má rád humor, měl by se začíst do knihy Borise Pralovszkého, Nohama napřed. A jelikož je autor vynikající karikaturista, je jeho prací i vtipná obálka a ilustrace.

Boris Pralovszký je takový autor všeuměl. Napsal texty písní k muzikálům Mefisto a Doktor Oz a pracuje na dalším. Na obě představení se můžete zajít podívat do divadla Hybernia, kde se pod režijním vedením Zdeňka Zelenky zařadily mezi muzikálovou špičku. Je autorem ilustrací mnoha knih pro děti i dospělé.

A teď ke knize samotné. Být majitelem pohřebního ústavu je pro většinu z nás takové velmi podivné povolání a co si budeme povídat, asi bychom se do takového podnikání jen tak nehrnuli. Budete se ale divit, kolik vtipných až katastrofických situací potká rodinu Horáčkových a jak z nich pokaždé dokážou vyjít šťastní a posílení. Horáčkovi, to je táta, máma a syn a dcera v tom nejbláznivějším věku. Jó, nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být hůř, anebo co tě nezabije, to tě posílí. To jsou slova, která patří do úst tety Kateřiny, ale také se přesně hodí k hrdinům knihy Nohama napřed. Co se ale stane, když se Horáčkovi ocitnou ve zdánlivě neřešitelné situaci? 

Nohama napřed

Humor Borise Pralovszkého je drsný i něžný, ale svědčí o jednom:, že život se nesmí brát tak vážně. Každá situace má své východisko a někdy má prostě něco skončit, aby zase něco krásného a překvapivého mohlo začít. Čas nezastavíme a ani si ho nekoupíme, každému měří stejně ať máme prázdné kapsy a nebo konto nacpané k prasknutí. Všichni máme nějaký vyměřený čas, tak ho prožijme s nadhledem a humorem. I když je bláznivý.

Jeho nová humorná kniha Stokrát bez pardonu, vychází 18.2.2019 v nakladatelství Šulc a Švarc a musím přiznat, že se na ni moc těším, protože Boris Pralovszký se opravdu nezastaví před ničím. 

 

 

Stokrát bez pardonu

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Iveta Svobodová | sobota 26.1.2019 17:14 | karma článku: 8,75 | přečteno: 600x
  • Další články autora

Iveta Svobodová

Sněhulák

21.11.2017 v 10:15 | Karma: 10,87