Malé vítězství ODS (republikace)

Přestože i v politice by měla platit presumpce neviny, obzvlášť v politice by pak mělo platit, že nastalo-li zřejmé protiprávní nebo vysoce nemorální jednání politika, musí být bez odkladu politicky potrestán.

Málokdy se stává, aby namísto vleklé kauzy plné odmítání zjevných důkazů politická strana jednala rázně a okamžitě. V Hodoníně se to ODS podařilo a jistě to nebylo pro místní sněm snadné zbavit se někoho, kdo byl pro ně do té doby důvěryhodný.

 

Každé společenství lidí na sebe nabalí i ty nepoctivé a je jedno, zda se jedná o společenství zájmové, odborné, profesní nebo politickou stranu. Znakem vyspělosti je pak schopnost sebeočištění a jednoznačného postoje.

 

Pokud by takto postupovaly strany napříč politickým spektrem, vždy a bez rozdílů, potom by jistě legitimita zvolených zástupců nepocházela od 20% voličstva, které přes opakované zklamání se voleb účastní, neboť ví, že nevolením volí to, co je.

 

Kéž by se postup stal "Hodonínským precedentem", stal nejen jednou bitvou, ale taktikou a strategií. Konečně za pár měsíců Českou republiku čekají volby, tak uvidíme, zda-li nosným tématem se stane věrohodnost nebo jako obvykle populismus.

 

Tento příspěvek byl publikován dne 12.1.2010 13:12 na blogu stránek http://houfek.blogy.novinky.cz

Z důvodu zrušení tohoto blogu včetně archivu si jej dovolil autor re-publikovat.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ivan Houfek | sobota 1.1.2011 0:00 | karma článku: 0 | přečteno: 251x