Úředníci dostanou až dvojnásobné platy

  66 tisíc státních úředníků se může začít radovat. Přichází platová revoluce, která bude znamenat prudký nárůst platů ve státní sféře.

Revoluce v odměňování má začít od začátku příštího roku počítá s tím, že nový systém odměňování státních zaměstnanců bude znamenat plošný nárůst platů o pětistovku až dva tisíce korun a více peněz výkonnějším a odborníkům až dvojnásobné platy proti dnešku. Radovat se mohou i důchodci, vláda počítá s tím, že jim přidá celé dvě stovky.

Sobotkova vláda je k úředníkům neobyčejně štědrá. Příznivé ekonomické výsledky však zakrývají skutečnost, že dluh České republiky roste ze všech zemí eurozóny největším tempem, a za pár roků můžeme dohonit Řecko.Na obsluhu státního dluhu se vynakládá  více než 70 miliard ročně a toto číslo neustále roste. Andrej Babiš v roce 2014 sliboval vyrovnaný rozpočet již v roce 2017. Nyní je, zdá se, v nedohlednu. A to jsou ekonomická čísla příznivější než bylo očekávání v době Babišových slibů.

Nezaměstnanost se snižuje tím, že se stále zvyšují počty státních úředníků. Už teď jich má Česká republika sedmkrát víc (!!!) než mnohem větší Velká Británie. Kdyby Andrej Babiš takhle hospodařil ve svých firmách, už by dávno zkrachoval.

Socialistické experimenty dnešní vlády ohrožují českou ekonomiku mnohem víc než si myslíme. Jenomže až bude muset nějaká příští vláda řešit kritickou situaci, do které nás tato vláda směruje, budou socialisté křičet o tom, že je asociální a že škrtí ekonomiku drastickými opatřeními.    

Na rozdíl od úředníků, motoristé si připlatí. Nejen skokovým zvýšením pokut za dopravní přestupky (až 70.000 Kč). Díky výkonnějším úředníkům a odborníkům budou muset motoristé vyměnit povinné reflexní vesty ve svých autech, i když těm dosavadním vlastně vůbec nic není. Změnila se totiž vyhláška ministerstva dopravy.

To se výrobci těchto vest poměnou. Lubomír Demel z firmy D.A.S. Polička, která vesty dodává, odhaduje, že 80 % prodávaných vest neodpovídá parametrům pro povinnou výbavu.

Že by nový tunel jako před nedávnem v případě autolekárniček? 

Na motocyklisty má policie nově příručku. Až vás na motocyklu zastaví policista, drátem prozkoumá výfuk, sedne vám na sedlo, zda v designových zrcátkách něco vidíte, a přeměří velikost "espézetky" a světel. Nová příručka na neukázněné motorkáře popisuje do posledního detailů jak odhalit neschválené úpravy motocyklu.

Ordnung muss sein, holoubkové,jak říkával Švejk, jinak by na Karlově náměstí visel na každém stromě motorkář bez discipliny.

Ivan Bednář

P.S. Můj poslední blog Babiš sobě vypadl zřejmě technickou závadou z hlavní nabídky a vrátil se zpět, až když ho z důvodů časové posloupnosti jiné blogy vytlačily mimo hlavní nabídku. Zmizela také karma článku. Pokud budete mít čas, můžete si článek přečíst v nabídce blogů pod mým jménem.                  

 

Autor: Ivan Bednář | úterý 10.5.2016 10:41 | karma článku: 28,49 | přečteno: 757x
  • Další články autora

Ivan Bednář

Konec finské „finlandizace“

13.5.2022 v 14:21 | Karma: 24,49

Ivan Bednář

Středula na Hrad

1.5.2022 v 10:30 | Karma: 28,18

Ivan Bednář

Ucho se utrhlo. Na Slovensku.

22.4.2022 v 9:36 | Karma: 31,33