Falešné sliby jako nástroj správy města

Do řízení hlavního města i jeho městské části Prahy 1 se v poslední době vloudily hodně falešné tóny.

Není to tak dávno, co na magistrátě vypukla aféra se zfalšovaným zápisem z jednání Rady hlavního města o zrušení zakázky na bourání Libeňského mostu, kterou schválilo minulé vedení Prahy. Na zvukovém záznamu z dubnového jednání jsou totiž zachyceny jiné výsledky hlasování, než které se pak objevily v oficiálním zápisu. Podle opozice jde o podvod, primátor Zdeněk Hřib (Piráti) uvádí, že se jedná o chybu. 

Budiž.

Ale co si myslet o tom, že bývalá místopředsedkyně Pirátů Ingrid Romancová zveřejnila, že poslanec Pirátů a současný místopředseda strany Jakub Michálek opakovaně falšoval její podpis na oficiálních dokumentech zasílaným na úřady? Bez jejího vědomí. Prý to ulehčuje agendu.

Nejnověji se objevilo podezření, že magistrátní koalice využila „okopírování souhlasu“ Dopravního inspektorátu s uzavřením průjezdu Malou Stranou (zavření ulice Karmelitská) a před Smetanovo nábřeží na druhé straně Vltavy. Háček prý spočívá v tom, že zmíněný souhlas se prý týkal něčeho úplně jiného.

Veškerá doprava na pravém břehu se pak přelila na severojižní magistrály a Ječné ulice, kde auta popojíždění v dlouhých frontách. Na levém břehu to pak odnesl tunelový komplex Blanka (proti kterému zelení ochránci a všelijaká hnutí typu Praha sobě atp. Svého času zuřivě protestovaly), který nyní bývá ucpaný už i mimo dopravní špičku.

Zatímco na Malé straně se lidé radují, obyvatelé ostatních částí Prahy 1 si užívají dopravního chaosu a zalykají se zplodinami z motorů aut, běžících dlouhé chvíle naprázdno. Má to být nějaká kompenzace občanům Malé Strany za to, že magistrát a vedení radnice Prahy 1 chtěli postavit na Petříně předimenzované veřejné pisoáry a nechali pokácet několik stromů na Petříně? ? size="12pt"Po bouřlivé reakci veřejnosti size="12pt"prý hodlají size="12pt"postavit záchodky na jiném místě.

Nejasná je i doba, po kterou mají obě uzávěrky trvat. Nejprve to mělo trvat „týden.“ Ten se pak změnil v termín „do 17.11.“ Pak „do konce roku.“ Možná tím myslí „na věčné časy.“

Podobných věcí by se určitě našlo mnohem víc. Jedno z toho je ale jisté. Jsou to oklamaní voliči. Jistě si vzpomenete na všechny ty hezké sliby bratří Čižinských, Hřibovitých Pirátů či dalších.

Otázka jenom zůstává – proč u toho všeho asistují tzv. Spojené síly, jejichž hlavní páteří je Pospíšilova TOP 09 (kdysi Kalouskovo Schwarzenberská)? Proč nechávají po svým deštníkem řádit Liberálně Ekologickou Stranu Martina Bursíka, který vyhrožuje všem majitelům osobních automobilů v Praze 1 jejich sešrotováním?

Ivan Bednář 

Autor: Ivan Bednář | sobota 9.11.2019 13:06 | karma článku: 21,19 | přečteno: 444x
  • Další články autora

Ivan Bednář

Konec finské „finlandizace“

13.5.2022 v 14:21 | Karma: 24,49

Ivan Bednář

Středula na Hrad

1.5.2022 v 10:30 | Karma: 28,18

Ivan Bednář

Ucho se utrhlo. Na Slovensku.

22.4.2022 v 9:36 | Karma: 31,33