Centrální mozek lidstva Bárta by mohl být sežrán

Předseda strany Věci veřejné Radek John k překvapení diváků sdělil dnes v televizním pořadu Otázky Václava Moravce (Č 24), že jeho faktický boss a faktický boss špehovací agentury ABL Vít Bárta „chce být centrálním mozkem lidstva.“

O Centrálním mozku světa jsme se blíže dozvěděli v pořadu Návštěvníci, což  byl  český sci-fi televizní seriál z 80. let minulého století. Jednalo se o to, že v 25. století  je lidstvo  náhle překvapeno poplachem. CML, Centrální Mozek Lidstva – hlavní superpočítač, hlásí, že v blízkosti planety má proletět kometa, která ji vychýlí z dráh a následkem toho se stane její velká část neobyvatelnou. Z toho důvodu se vypraví vědecká výprava do hluboké minulosti, aby tuto pohromu odvrátili zachráněním dětských poznámek geniálního matematika Adama Bernaua, které mají skrývat tajemství, jak snadno přesunovat v prostoru „celé kontinenty, ba i světy“. Pro mladší generaci připomínm, že v té době bylo v kinech jen minimum amerických filmů s podobnou tématikou, neřkuli žádné.

Nyní  tento všeovládající  orgán oživil Radek John, respektive bývalý ministr dopravy Vít Bárta.

Vít Bárta se ovšem nespokojí s pasivní rolí nějakého zastrčeného mozku, tak říkajíc mozečku. Když pojede do Spojených států, požaduje jeho mozek podle Johnových slov, byl přijat americkm prezidentem. Když pojede do Ruska, chce se Bártův mozek setkat s mozkem premiéra /prezidenta Putina, jinak tam nepojede.

Měl bych pro pana Bártu jiný návrh. Nechť odcestuje do nějakého zaostalého afrického státu, kde pěstují kanibalismus, je-li ještě někde na světě nějaký. Podle logiky předchozího by se měl sejít na večeři s náčelníkem Papui – Nové Guinei, kde se lidožroutství udrželo nejdéle. To pravděpodobně provozovali i někteří afričtí diktátoři ve 20. století, jako např. velice oblíbený „doživotní“ prezident Bokasa I. ze Středoafrické republiky, který pohostil lidským masem i francouzského prezidenta. Také někdejší maskot britského dělostřeleckého pluku, který se stal neomezeným vládcem, Idi Amin Dada, který proslul tím, že znárodnil všechny ženy, jak kdysi v Paříži vypověděla jeho bývalá ministryně kultury. Jeho samolibosti, ješitnosti a přesvědčení o vlastní genialitě a velikosti, využily (zneužily) izraelské tajné služby v případě osvobození unesených rukojmí v letadle, které přistálo na letišti v Entebe.

Jeden z nejpozdějších případů kanibalismu ve společnosti byl prý pozorován v Severní Koreji během rozsáhlého hladomoru mezi lety 1995 a 1997.

I tam by mohl Bárta zamířit.

Všude by se také mohl setkat s hlavami států.

A pravděpodobně by byl sežrán i chlupama.

My bychom si pak oddechli nejenom od něj, ale i od Radka Johna, sexy blondýn a celých Věcí veřejných.

Svět by byl, podobně jako tomu bylo v seriálu Návštěvníci, zachráněn.

Vidíte, stačilo by málo.

Ivan Bednář

Autor: Ivan Bednář | neděle 15.5.2011 20:15 | karma článku: 16,59 | přečteno: 1456x
  • Další články autora

Ivan Bednář

Konec finské „finlandizace“

13.5.2022 v 14:21 | Karma: 24,49

Ivan Bednář

Středula na Hrad

1.5.2022 v 10:30 | Karma: 28,18

Ivan Bednář

Ucho se utrhlo. Na Slovensku.

22.4.2022 v 9:36 | Karma: 31,33