Tři důvody, proč volit

Průzkum Mladá fronta dnes, 9. července 2009, důvody, proč dotázaní fandí politikům.

1. Je to program, který se líbí

2. Je to nejmenší zlo

3. Je to čestný člověk

Z těchto tří důvodů byl u sedmi zástupců politických stran (ODS, ČCSD, Suverenita, TOP 09, KDU-ČSL, KSČM a SZ) 4krát na první místě program, 2krát nejmenší zlo a jenom jednou čestný člověk.

Program strany je jistě důležitý, ale nač je program, který není ústy a činy svých lídrů a představitelů uskutečňován a je po volbách měněn a dezinterpretován? Program strany musí jít ruku v ruce s jeho nositelem. Kde není důvěryhodný nositel, není důvěra ve splnění volebních programů. Pak jsou to jen planá slova.

Volit někoho a něco z důvodu, že je to nejmenší zlo, je strašné. A vypovídá to o stavu naší politické scény. Není koho volit, není komu důvěřovat. Ať zvolíte kohokoliv, vždycky to dopadne stejně a nic se nestane. A právě jedinec, kterého si za volenou stranu vyberete, pro Vás znamená zaručenost menšího zla. Místo toho, aby jste vybrali toho nejlepšího.

A poslední volba, která mě osobně však přijde jako právě ta nejlepší, je volit čestného člověka. Čestný člověk Vás nepodvede, nezklame, splní co slíbí, je spravedlivý, zachovává morální hodnoty. Čestný člověk zastává čestné názory. Čestnost je pro mě tím správným kritériem. Chtěla bych věřit svým politikům.

Jediným čestný člověkem mezi našimi politiky byl v průzkumu vybrán pan Karel Schwarzenberg.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ivana Švecová | pondělí 13.7.2009 7:00 | karma článku: 15,28 | přečteno: 691x