To je fakt MOC!

 ....maminka dávala jasně najevo, že fakt nečekala, že jí dcera vyroste do takových rozměrů a jak je to náročné a nepříjemné vzhledem k sortimentu socialistické konfekce. A pak to už jenom přibývalo.

Ženy milé! Protože už vím, že cokoli jsem v životě cítila , nebo řešila, cítí a řeší mnohá z vás....chci vám dnes napsat něco o tom, jak přivítat svou odlišnost.

 

Už celkem brzo, nejspíš hned v pubertě, jsem cítila, že nejsem tak akorát. Tenkrát šlo zejména o mou výšku (184cm) a o velikost nohy (42), protože maminka dávala jasně najevo, že fakt nečekala, že jí dcera vyroste do takových rozměrů a jak je to náročné a nepříjemné vzhledem k sortimentu socialistické konfekce. A pak to už jenom přibývalo.

Někdy v pětatřiceti jsem si myslela, že už se znám a další MOC přibývat nebude. Po ukončeném 1.manželství a 5ti letech zkušeností samoživitelky jsem věděla, že jsem MOC samostatná, MOC mateřská, MOC pracovitá....bylo to samozřejmě vyváženo i nějakými těmi MÁLO (rozumná), ale o tom dnes psát nechci. Další lekce sebepoznání totiž následovaly.

S druhým manželem jsem zjistila, že jsem MOC vášnivá, MOC trpělivá, MOC diplomatická....a zhruba tak v padesáti toho začalo být na mě MOC. Cítila jsem se prostě blbě a tak jsem se odhodlala k velkým změnám a dalšímu průzkumu sama sebe. Zhruba po 5ti letech oznamuji světu, že rozšiřuji seznam. Jsem táké MOC lenivá, MOC citlivá, MOC intuitivní, MOC neposlušná, MOC vážím a MOC si vážím sama sebe. Zároveň zjišťuji, že toho vlastně k životu MOC nepotřebuji, jsem MOC vděčná za všechna svá MOC a mám nesmírnou MOC!

 

Jistě chápete (pozn. pro nutiče vakcíny), že v takovémto prostředí se žádná NEMOC prostě neuchytí.

Tak chci říct vám všem, které někdy máte pocit, že jste prostě MOC..... a kvůli tomu zažíváte neúspěch v určité oblasti svého života, není to tak!!! Přijměte všechna svá MOC, milujte je, obdivujte je, radujte se z nich! Celý vesmír je totiž MOC....všechno kolem nás víří a pulsuje a zpívá! Jakmile to uvidíte, jakmile si všechna svá MOC dovolíte a zamilujete se do nich, vše do sebe zapadne jak kulička do důlku. Přijde chlap, kterého pobaví vaše vznětlivost, zaměstnavatel, který ocení vaši důslednost a zákazník, který bude nadšen vaší nekonečnou imaginací.

No, možná si ten chlap občas povzdechne (jako ten můj), že je toho MOC, ale nato mám pro něj všeobjímající větu: „Tak skvělý a silný muž jako ty, miláčku...nemůže žít s průměrností!“

 

Přeji vám MOC krásný čas, MOCné ženy! Ivana

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivana Knapová | středa 14.6.2023 8:00 | karma článku: 15,36 | přečteno: 519x
  • Další články autora

Ivana Knapová

Miluju svou bolest !

19.10.2023 v 8:00 | Karma: 11,25

Ivana Knapová

Kostel a covid

23.8.2023 v 8:00 | Karma: 11,20

Ivana Knapová

Jak namalovat Marii?

12.7.2023 v 8:00 | Karma: 8,98

Ivana Knapová

Zbude z tebe jen mastnej flek!

5.7.2023 v 8:00 | Karma: 9,51