Nejdřív to musíš žít, potom to můžeš mít

Taky do vás v dětství vtloukali, že všeho můžete dosáhnout úsilím a pílí? Óóóó, jak se rodičové mýlí!    Úsilí a píle mi v dětství pomohla k jedničkám na vysvědčení a  pověsti hodné holčičky.

 

   Taky do vás v dětství vtloukali, že všeho můžete dosáhnout úsilím a pílí? Óóóó, jak se rodičové m. Úsilí a píle mi v dětství pomohla k jedničkám na vysvědčení a  pověsti hodné holčičky. A vám? VŠ diplom? Sportovní výsledky? Pochvala či povýšení? A dál? Pomohla vám píle v partnerských vztazích? Pomohla vám k lásce?  Ke zdraví? K sebe přijetí? K odpuštění? K bohatství? Ano, pilný člověk je většinou nějak finančně zajištěn. Ale cítí se být bohatý adekvátně svému úsilí? Přináší mu bohatství pocit síly a jistoty?

   Celkem bolestivě jsem coby samoživitelka došla k poznání, že přání se plní, až když je pustím. Předtím jsem ovšem z pocitu neúspěchu, nedostatečnosti a ne – moci absolvovala tři šílené chřipky. Když jsem si konečně uvědomila, že mé štěstí není závislé na nalezení partnera, přišel. Od té doby jsem se tento postoj nelpění a propouštění snažila aplikovat i další přání. A hlavně – na mé celoživotní téma. Finance.

   Jenže to nějak nefungovalo. A zase jsem byla usilovná a pilná až za roh. Zkoušela jsem i různé psychologicko – duchovní metody. Pře- nastavování programů z dětství, archetypální rozbor, minulé životy, afirmace, feng-shui, reiky….. NIC. Po letech už jsem jasně cítila jakýsi blok v této oblasti (děly se až úsměvně absurdní situace) a opustila usilovnost. Ukončila jsem výtvarnou živnost , nechala se zaměstnat jako chůva a začala malovat jen tak – bez myšlenek na finanční návratnost. A pak mi přišly do cesty dynamické konstelace. Téma, kterému nerozumím? Já a finance. S pomocí lektorky jsem si poprvé v životě uvědomila sílu předků. Jejich životní zkušenosti a strachy. Může potomek volyňských Čechů a služek žít bez finančních problémů? Pokusila jsem se předkům jejich pocity a strachy vrátit. Byl to emocionální zážitek desetiletí.

   Následoval meditační víkend s Jitkou Stehlíkovou. V tichu a meditaci, na louce mezi lesy to najednou přišlo. AHA!!!

Ó PANE! NALÉZÁM V SOBĚ TOLIK KRÁSY, NEKONEČNO MOŽNOSTÍ A KOMBINACÍ, NADBYTEK VŠEHO. JE TAK KRÁSNÉ BÝT S TEBOU V KAŽDÉM OKAMŽIKU, ŽE OPOUŠTÍM VŠECHNA SVÁ PŘÁNÍ. VŠECHNO MÁM. STAČÍ JEN BÝT. BÝT TEĎ A DÝCHAT.

   Příští den ráno jsem prodala 3 obrazy z malé výstavy, kterou mi Jitka umožnila uspořádat. Od té doby se pokouším v každé meditaci splynout s NÍM a spočinout v tichu. Uvědoměním si požadované kvality v sobě – spatřujeme ji najednou (díky principu zrcadlení) všude kolem sebe a přitahujeme ji. Jenže je celkem problém rozpoznat rozdíl mezi pravým uvědoměním a pocitem  „myslím, že vím, myslím, že mám“. Zkus vedle sebe postavit dvě kvality, z nichž jedné máš dostatek a druhou postrádáš. Díky citlivosti( vypěstované např. jógou) jistě najdeš strachy a mraky. Ty je potřeba odstranit. Jak? To ti neporadím. Ale kdo hledá, najde. Až v sobě kvalitu, kterou hledáš, očistíš a rozsvítíš, poznáš to. Začneš ji žít. A teprve potom ji budeš mít. Uvnitř i venku.

Autor: Ivana Knapová | sobota 1.6.2019 10:23 | karma článku: 8,75 | přečteno: 372x
  • Další články autora

Ivana Knapová

Miluju svou bolest !

19.10.2023 v 8:00 | Karma: 11,25

Ivana Knapová

Kostel a covid

23.8.2023 v 8:00 | Karma: 11,20

Ivana Knapová

Jak namalovat Marii?

12.7.2023 v 8:00 | Karma: 8,98

Ivana Knapová

Zbude z tebe jen mastnej flek!

5.7.2023 v 8:00 | Karma: 9,51