Z ajurvédy: Překyselený žaludek

Ŕíhání, pálení na hrudi a krku, špatné trávení, bolest břicha, ztráta chuti k jídlu nebo nadměrné hlad, zácpa nebo průjem a někdy zvracení, to jsou příznaky překyseleného žaludku.  U chronické fáze nastávají bolesti hlavy, bolesti při močení, bolest na hrudi, nevolnost, závratě, nízký horečka, malátnost, vyčerpání, letargie, tmavé kruhy pod očima, zbarvení kůže a někdy i zvracení krve. Podívejte se na amrit a prostudujte si laskavě odkaz na ajurvédické přípravky. Seznamte se s nimi. http://www.mapi.com/maharishi_ayurveda/products/amrit/index.html

Jak jsme k tomu přišli?

Jedli jsme těžko stravitelné potraviny a dráždivá jídla. Také to může být zhoršováním duševního stresu a našimi emocemi jako hněv, závist.
Jíme příliš kořeněná jídla s kyselou, slanou, štiplavou chutí a tepelně zpracované potraviny jako jsou rychlá jídla, konzervované potraviny, uzeniny a nevhodné nápoje,a to se hromadí za dlouhou dobu.

Hladovíte?
Jestliže držíte dobrovolně půst bez lékařského dohledu, a nebo nadměrné konzumujete alkohol na prázdný žaludek, můžete dojít také k tomuto následnému utrpení.

Jak se tomu můžeme ubránit?
Vyhledáváme jídla s listovou zeleninou a obiloviny. Ksou velmi důležité jako preventivní dieta. Zapoměňte na požívání umělých potravin, alkoholu a kouření tabáku. Spolehněte se na přirozené stravovací návyky a životní styl. To je opravdu naléhavě doporučeno.  Život s fyzicky aktivním a duševně uvolněným způsobem je většinou nezávadný pro prevenci těchto onemocnění.

Rizika a komplikace
Chronická gastritida, žaludeční vředy, žaludeční vředy a zvýšená kyselost v krvi. Zanedbání řádné léčby na počátku povede k ještě nádorovým podmínkám a můžete zažít těžké krvácení do žaludku. Stál vám ten nepořádek za to?

Ošetření
Čištící terapie se nedoporučuje. Terapeutické zvracení a očisty jsou speciální postupy, aby odvedly ven bio-produkty.

Potraviny a strava
V tomto stavu se vyhněte kyselým potravinám, včetně čočky, chilli, koření, tvarohu a podzemnicovému oleji. Strava by měla být bez smažených potravin. Alkohol a kouření tabáku musí být naprosto omezeny. Také se doporučuje pít čerstvé mléko často. Ale ne tvaroh.

Denní režim a návyky
Půstu a nepravidelnému stravování je třeba se vyhnout. Duševní relaxace může snížit závažnost onemocnění. Brzy jděte do postele, brzy vstávejte, to je také lék. Spaní ve dne je zhouba!!!! Po jídle pijte vlaýnou vodu.

Domácí lék
Jedna lžička prášku z alba Eclipta třikrát denně s medem – to by mohlo pomoci.

Autor: Irena Aghová | úterý 21.12.2010 16:18 | karma článku: 21,89 | přečteno: 3052x
  • Další články autora

Irena Aghová

Sírachovec

29.3.2023 v 14:48 | Karma: 10,50

Irena Aghová

O svědomí

19.8.2022 v 10:23 | Karma: 13,07