USA: Bůh ochraňuj Ameriku

Sledovala jsem s hrůzou přírodní živel, který zasáhl části USA a podle zpráv i zamíří na jiná území. V každém případě - New York už nebude takový, jakým byl a teprve po odeznění hurikánu začne Amerika sčítat škody, oběti a hospodářskou katastrofu. Voda je horší než oheň ...

Zhasnutá světla 

LIVE Superstorm Sandy Coverage - The Weather Channel (sledujte zpravodajství)

 ... za okny zuří superbouře

 

A tak myslím na lidi, kteří jsou vydáni na pospas katastrofě, odtrženi od všech vymožeností civilizace a čekají, zda budou evakuováni a přesunuti do bezpečí. Ztráta domova, ztráta pocitu bezpečí domova a konec všemu, co bylo ještě předevčírem normálním chodem života, je podobno pojmu - konce světa. A tak, až odezní bouře a opadnou vody, bude jejich svět jiný a ti lidé, kteří třeba na poslední chvíli vyvázli smrti, budou o svém životě určitě přemýšlet jinak. Ti, kteří přišli o své domovy, budou bydlet v nouzových střediscích a čekat na nové byty, si vytvoří si nové domácnosti, nové vztahy a nové zvyky. Pro mnohé nebudou tyto změny jednoduché, jiní se rádi přizpůsobí. Policie, jak zaznělo v tisku, očekává i rabování v opuštěných bydlištích - budou lidé, kteří přijdou úplně o všechno, co si za život vybudovali. 

Mnoho lidí v naší zemi tam má své příbuzné a děti ...

Myslím na rodiče v ČR, kteří mají své děti na studiích nebo na stážích či na praxi a žijí v postižených oblastech bouří. Doufejme, že mají s nimi spojení a že jsou informováni. Já zatím žádnou zprávu o svých příbuzných nemám. A tak jen tiše sleduji situaci a zmocňuje se mne hrůza. Těžko obdivovat úkazy, které musí být jistě fantastické a fascinující, když si člověk představí, jaký dopad mají.   

A tak, jsme svědky toho, že ani taková supercivilizace, v jaké žijeme a v které se odehrávají všelijaké vztahy a problémy, nenávisti i láska, není ničím před přírodou, která ji může změnit k nepoznání ze dne na den. Svým způsobem, něco určitě definitivně sebou superbouře vezme a něco nového po ní začne zase žít znovu a doufejme, že pozitivněji. 

Bůh ochraňuj Ameriku a lidi, kteří nyní jsou přímými účastníky katastrofy. 

      

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Irena Aghová | úterý 30.10.2012 12:10 | karma článku: 20,60 | přečteno: 1257x
  • Další články autora

Irena Aghová

Sírachovec

29.3.2023 v 14:48 | Karma: 10,50

Irena Aghová

O svědomí

19.8.2022 v 10:23 | Karma: 13,07