Společnost: Přístupové cesty zla

Hodně přemýšlím o tom, jaký úzkostný stav lidé zažívají a zda to, pro co se trápí, je reálné a nebo navozený stav mysli všelijakými jinými vlivy, které vzbuzují existenční strach, ale jinak nic reálného za tím není. Udělejte si test, zda jste si podrželi schopnost cítit štěstí a blaženost. Vzpomeňte si na místa a okolnosti, kdy vás tento nanejvýš ozdravující pocit oblažil a jděte tam znovu. Snažte se najít ten zdroj té krásné a mocné síly a uvědomte si, zda jste stejně tak šťastní a blažení, jako tehdy před tím ... po nějaké době, kdy na vás doléhají iracionální pocity tíhy, strachu, bezmoci a pocitu citového otupění ...

První cesta - Zjednodušování procesů ve prospěch osobního prožívání života

Lidé si zjednodušují život na úkor přirozeného běhu věcí

Lidstvo až pozdě pochopilo, že si nelze jen tak něco zjednodušovat z pohodlnosti a opomíjet důležité věci jen proto, že se zdají složité ... a třeba to nějak vyjde. Ale všechno, co se týká našeho života stejně jako v přírodě, probíhá ve svých přirozených řádech, které je třeba pochopit, pokud v nich lidé chtějí úspěšně fungovat. A tím se nenabízí, že by to pochopení bylo jednoduché a člověk by něho nemusel vkládat své úsií a podrobit podmínkám vývoje myšlení, vnímání a vzetí na vědomí, že to nelze zatím jinou cestou vzít, než přes kořeny. A to znamená, utkat se s realitou, v které fungují procesy vytvářející možnosti k úspěšnosti, bohatství, lásce, blaženosti a osobního štěstí. Avšak jít proti větru není vždycky to, co nakonec zaručí kýžený výsledek, ale může přinést více a více problémů, neboť si dřív nebo později bude muset od začátku zopakovat to, co obešel se všemi důsledky, mezi kterými stojí ztracená šance na úpěsné zvládání konkrétní a neopakovatelné situace.

Druhá cesta - Uměle vytvořené programy  brzdí potřebné životní procesy

Nastavování umělých programů a dosahování různých cílů

Život není počítačová hra a jeho přirozený program je natolik sofistikovaný, že jej nelze uměle napodobit, ale jde jej nastavit jiným programem a vnutit ho za účelem ovládání určitých, specifických schopností v určitý, jistý prospěch, který však jde mimo jeho osobní dosah. Takový program, který fungoval od pradávna byla věštba a lidem ji zprostředkovávali osobnosti, s mimořádným postavením ve společnosti, věštci. Lidé si chodili dobrovolně do věštírny vyslechnout, co je čeká a nemine a jak se podle toho programu zařídit. Proč by něco tak chytrého, jak ovládat lidi všeho typu a druhu, bylo třeba opouštět? Jen je to nutné zdokonalit. Opustit pustá pouštní místa, staré symboly a sochy, samotného věštce a stvořit něco, po čem lidé automaticky sáhnou a vezmou na vědomí. A sláva, ono to funguje! Tak čarodějnice daly nebohému Mackbethovi program - budeš králem! Všichni, kdo příběh znají si snadno vybaví, jak jejich program bezvadně fungoval až do konce. Mackbeth šel za vidinou s pomocí své ženy, bez velkého přemýšlení, s tupostí a chamtivostí, až do svého trpkého konce. Jak jednoduché! To tam je lidské sebeprožívání, úcta a sebeúcta, mravnost, důstojnost a cesta k dosahování štěstí lidským přesvědčením, že mu štěstí náleží. Žádný věštec nebyl vinen za důsledky své věštby, protože všechna odpovědnost ležela na tom, jak věštbu pojal. V tisku, mediích a jiných lidem přístupných zdrojích je tolik předzvěstí a zvěstí, že by i Delfy bledly závistí. Jsou lidé, kteří si nechají řídit svůj život horoskopy na nejrůznější úrovni a uvažují nad nimi, jak se vyhnout nepříjemnostem, které jim věštba na dnešní den přinesla. A když si ráno u kafe přečtou svou většbu, mají na celý den vystaráno - hvězdy se postaraly o program, tak proč by si ho měl vymýšlet sami? Je mnoho lidí, kteří každé ráno hledají významy svých snů ve snářích a pomáhají si tak různými prostředky k "předurčenostem", kdy by jinak volili dle svého rozumu, vkusu a přání.

Jestli kdo touží po svobodě, blaženosti, radosti, po plně prožívané lásce, spokojenosti a zdraví mysli, těla a ducha, měl by rozeznávat cesty malých i velkých zel a svůj životní program si vytvářet tak, aby vám zbylo hodně času jen pro vás samotné a ten si můžete naplnit třeba tím, že budete pozorovat přírodu nebo si číst moudré a krásné knihy a meditovat na slovo štěstí a zdraví anebo na téma - co opravdu nechci z celé duše a celého srdce.        

Autor: Irena Aghová | pátek 20.1.2012 20:50 | karma článku: 23,43 | přečteno: 801x
  • Další články autora

Irena Aghová

Sírachovec

29.3.2023 v 14:48 | Karma: 10,50

Irena Aghová

O svědomí

19.8.2022 v 10:23 | Karma: 13,07