Relax: Den plný růží

Je sotva polovina ledna a já mám chuť říci: "Přeji všem den plný růží." Slunce pozlatilo od rána oblohu a mírný mlžný opar se vznášel pod moudrou oblohou. A uvědomila jsem si, jak je každý den vzácný a krásný. Je škoda si ho kazit špatnými náladami. A tu mi vylepšil i pan ministr Heger, který ukázal. že je člověk na svém místě a já mu věřím, že naše zdravotnictví dá do pořádku. http://zpravy.idnes.cz/heger-pobidl-nemocnice-k-hledani-rezerv-na-platy-lekaru-i-sester-pwi-/domaci.asp?c=A110107_143001_domaci_hv

Svět je plný překvapení

Číst noviny s nadhledem je opravdu zábavné a člověk si nejen bystří rozum, ale může také si klást otázky, které ho nenapadnou v normálním běhu života. Psát na idnes je dobré, protože člověk pozná mnoho názorových směrů a já si myslím, že všichni ti, kteří se mne slovem dotkli, mi něco vzácného předali. A také mne k něčemu přivedli. Třeba jsem se mohla více zamyslet nad vším, co je spojeno s pojmem "medicína". Asi mi nezbývá, než občas napsat povídku o lékařích pro lékaře, protože medicíně rozumím jak zajíc geometrii. Ale lidem, to ano.

Náboženské otázky

 

Křesťané, kterých si nyní vážím víc, než před tím, mi otevřeli dveře, abych vešla a komunikovala s nimi. V běžném životě je takto nepotkávám a nemám možnost s nimi mluvit. Všechny ty kolotoče kolem islámu mne přivedly k tomu prostudovat si azylovou politiku EU a otevřely se mi další dveře do současného života v arabských zemích a musím uznat, že můj pohled byl zpočátku povrchní. Ale jsem stále pozorovatel. Hlavně sleduji život věřících i směřování politiky Vatikánu a také poslouchám radio Proglas. Chtěla bych i dál s vámi přemýšlet o Bohu, lidech a o životě.

Kolem nás je krásný vesmír

A já mám z práce blízko na hvězdárnu. Je to krásná procházka a dokonce jsem byla pozvána mým známým, zaměstnancem hvězdárny, na jarní programy. Od té doby, co působí pan Jiří Grygar na veřejnosti, jsem jeho posluchačkou a vlastním i některé knihy, které napsal. Mohu je doporučit!Na světě není nikdo, kdo dokáže popularizovat vědu tak skvělým a všem lidem srozumitelným způsobem. A víte proč? Protože má rád život, své povolání a krásný, kouzelný a záhadný vesmír. Budu o psát o divech vesmíru, neboť mne velmi přitahuje.

Zvířata ve volné přírodě, v chovech a ZOO

O jejich životě nevíme mnoho, pokud se o to nezajímáme přímo, ale taky by bylo dobré podat nějakou reportáž ze světa bytostí nám tak milých a blízkých. Psát o zvířatech není jednoduché!Cítím k nim zvláštní lásku i pokoru před tou velkorysostí k člověku, když se k němu přiblíží.

Takže, dnes uběhl další den, napsala jsem, co mi leželo na srdci a mám pocit, jako bych byla mezi dobrými přáteli. Za tu dobu, co jsem s Vámi, milí kolegové, jsem vnitřně postoupila. Jsem na blogu od srpna a ani jsem netušila, co všechno se bude se mnou dít. Je to úžasné a já vám děkuji za všechno, co jste mi přinesli a vnesli do mé duše a do mého srdce.

To je moje životní píseň

http://www.youtube.com/watch?v=8e5CTtxn2zw

 

 

Autor: Irena Aghová | pátek 7.1.2011 16:01 | karma článku: 5,65 | přečteno: 659x
  • Další články autora

Irena Aghová

Sírachovec

29.3.2023 v 14:48 | Karma: 10,50

Irena Aghová

O svědomí

19.8.2022 v 10:23 | Karma: 13,07