Politika: Vytahování starých kauz, které nikdo zatím neřešil

Pan Kalousek říká, že by se vláda měla omluvit za své skandály národu. No, já nevím, asi by se měli všichni, kdo tady kdy vládli a zacházeli s veřejnými prostředky sejít a všechno pořádně vysvětlit a napravit, protože každý nový krok, který nenapraví chyby minulosti, je jako přikrytí hnusné hromady skvoucím přehozem. http://www.mediafax.cz/politika/3213476-Kalousek-Vlada-by-se-mela-za-svou-ostudu-obcanum-omluvit http://www.mediafax.cz/politika/3148416-Kalousek-Podame-trestni-oznameni-na-cleny-Zemanovy-vlady-z-roku-2000

Pan ministr financí je realista

http://tema.novinky.cz/miroslav-kalousek

A ať si každý myslí o něm co chce a vytahuje proti němu co chce, občas je třeba ho poslouchat, protože mluví o věcech a procesech, které se týkají nejen hospodářství státu, ale také hospodaření každého občana. A mně se docela nelíbí, že lidé mají k němu antipatie a ty převyšuji nad jeho vysvětlováním a strategiemi. Žádného jiného ministra financí zatím nemáme a experta na posouzení hospodaření státu za určité roky také ne, aby se mohly vyvozovat důsledky a odpovědnosti. Já ale nechápu, proč pan Kalousek, který má přeci jenom už letitý přehled nad státními financemi,  podává trestní oznámení před tím, než si udělal jasný audit, a co s tím mají společného policajti? To musí být pro ně dobrý job se vrtat v číslech a ve smlouvách, v kterých se orientuje jen pár lidí. A protože my, občané, potřebujeme, aby nám policie a soudy sloužily k ochraně našich potřeb a našich zájmů, prosíme Vás, námi zvolení státní úředníci, abyste si přestali podávat na sebe trestní oznámení, tím přetěžovali státní orgány a našli si jiné nástroje, jak objasňovat svoje kauzy, ale ne na účet občanů, tedy tak, abyste jste je platili pokud možno z vlastních prostředků, protože občané České republiky si je neobjednali. Nejsou ve veřejném zájmu! A veřejné prostředky se musí přeci vynakládat ve veřejném zájmu podle příslušných zákonů!

Třeba bychom rádi věděli ...

Kolik nákladů nás stojí současné boje mezi koaličními stranami! Každý den se setkáváme v tisku s novými a novými zprávami, které mnoha lidem začínají být nesrozumitelné. Snad to všechno nesvědčí o špatné práci státem placených vysokých státních úředníků, tedy z veřejných prostředků, kteří dělají z naší vlasti Titanic? Třeba bychom rádi věděli, kolik stojí vyšetřování podaných trestních oznámení a zda to svědčí finanční situaci ve státě, o které tak rád mluvíte a nevíte, kde sehnat peníze pro potřebné občany.

Všechno by si měli vyjasňovat mezi sebou

Medializování kauz, které zavál čas je účelové a zatemňuje skutečný stav věci. A myslím, že lidé si pamatují a pokud si budou chtít něco připomenout, pak si najdou snadno informace. Vzájemné zostuzování vrcholných politiků zostuzuje i občany před světem a to není správné. A to si většina občanů ani nepřeje, protože nechce klopit hlavu před ostatními národy. To si nezasloužíme, to opravdu ne.

Tak se mi někdy zdá, že by se spíš měli omlouvat občané za to, že existují, že něco chtějí, že mají právo na ochranu a bezpečnost a že jsou také stranou Ústavního pořádku České republiky. A většina si přeje, aby tato krize už přestala, protože tím hodně lidí trpí.

 

Autor: Irena Aghová | neděle 1.5.2011 14:34 | karma článku: 10,15 | přečteno: 1213x
  • Další články autora

Irena Aghová

Sírachovec

29.3.2023 v 14:48 | Karma: 10,50

Irena Aghová

O svědomí

19.8.2022 v 10:23 | Karma: 13,07