Kloktadlo z kayenského pepře

Vybrala jsem ze zahraničních receptů, které sepisují američtí bylináři. Sama jsem to nezkoušela, ale předkládám ke zvážení. Když je člověku zle, tak si všechno vyzkouší, že ? :)

Chlad a chřipka: Pokud přidáte několik zrnek  do šálku vody, pak můžete účinně bojovat proti příznakům chřipky  a proti bolestem v krku.

Příprava kloktadla : 

2 čajové lžičky kajenský pepř
1  čajová lžička mořské soli nebo kuchyňská sůl
1 šálek vařící vody
1 šálek jablečného octa
Pepř, mořskou sůl zpracujte na pastu. Přidejte  vroucí vodu nebo heřmánkový čaj .  Přidejte také ocet do vody. Dospělí mohou užívat 1 kávovou lžičku každou půl hodinu.  Pokud se to zdá příliš silné, trochu ji zředí.

(Z bylinné medicíny : Dian Dincin Buchman)

Bolesti: Kayenský pepř může mít silné účinky při léčení dny a artritidy. Bylo prokázáno, že účinně snižuje chronické bolesti. Může být použito ve formě léčivé masti a bolavé klouby. Může sice silně pálit, ale je to snesitelné a ušetříte si mnoho bolestí. Mast  může být rovněž příznivá pro chronické bolesti revmatismu.

Krevní oběh : Pokud trpíte chladem v nohou kvůli špatnému krevnímu oběhu, pak dejte prášek do páru starých ponožek a zahřejete nohy směrem vzhůru a tak se krev rozproudí.
Kayenský pepř je také silně svíravý prostředek. Několik zrnek, které vhodíte do rány, zastaví i velmi vydatné krvácení. Malé množství pepře dáte do horké vody aby se zastavilo vnitřní krvácení. To se dá použít v případě nouze, pokud si to situace žádá. 

Římští vojáci  dělali s kayenského pepře spolu s otcem a rozmarýnem směs, s kterou utírali maso, aby se zabránilo kažení. Byl také používán k čištění mléka. To byl také použit k čištění mléka. Pepř byl  umístěn v mléce po dobu 15 minut, poté odstraněn. Mléko zůstalo horké, ale všechny choroboplodné zárodky jsou zničeny.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Irena Aghová | středa 22.12.2010 1:42 | karma článku: 20,77 | přečteno: 1191x
  • Další články autora

Irena Aghová

Sírachovec

29.3.2023 v 14:48 | Karma: 10,50

Irena Aghová

O svědomí

19.8.2022 v 10:23 | Karma: 13,07