Indigové děti - křišťálové děti. Vzhůru k nové evoluci!

Indigové děti, které přicházejí na svět od druhé poloviny osmdesátých let a vykazují nový, neobvyklý souhrn psychologických znaků, představujících dosud nezdokumentovaný charakterový typ. Tento typ má pozoruhodně jedinečné rysy, které vyžadují změnu v jednání a výchově jak od rodičů, tak i učitelů s cílem poskytnout těmto dětem maximální podporu pro dosažení rovnováhy a souladu v životě a tím jim pomoci vyvarovat se možných frustrací. Odkazují Vás dále na tyto stránky: http://hledani.gnosis9.net/view.php?cisloclanku=2007060010 Použitá literatura: Lee Carrolla a Jan Toberové - The Indigo Children

Pár slov úvodem k problému

Setkala jsem se s několika lidmi, kterým se narodily hyperaktivní děti. Děti těžko zvládnutelné jak doma i ve škole. Některé z nich umí krásně malovat, druhé zase vynikají v matematice, ale jejich rodiče musí vynaložit mnoho času a peněz, aby takové dítě vychovávali spolu se specializovaným psychologem. Rodiče, kteří mají tento problém, zasluhují hlubokou úctu, protože v praxi se těžko mohou smířit s esoterickým výkladem, že jde o výjimečné osobnosti, které se narodily proto, aby pomohly k další evoluci lidstva.  Musí každý den tvrdě s dítětem bojovat, aby si osvojilo důležité návyky, nezapomínalo si pomůcky do školy, musí se s ním učit, aby obstálo ve škole, protože tyto děti se vyznačují nesoustředěností a neúctou k autoritám. Ironická poznámka na vrub esoterickému výkladu : Vzhledem k tomu, že mnoho rodičů nemá esoterické znalosti a schopnosti a tudíž nerozezná, zda jejích dítě má převahu modré barvy v auře, zda je zařaditelné mezi indigáčky a tudíž se z něho radovali, tak jsou tak nevděční za tento výsostný dar a skutečně neví, jak své dítě nejlépe uklidnit a vychovat, aby v životě obstálo a aniž by mu dávali doporučené léky, po kterých upadne do apatie.

Pokud tomu tak je, jak se tvrdí ...

Pak v každé generaci, aniž bychom k tomu poznatku museli používat esoterické znalosti, pomůcky a praktiky, se rodili výrazně odlišní lidé, někteří z nich měli velmi problematický život, i když přinesli na svět vynálezy a poznatky a posouvali lidstvo kupředu, někdy šťastně, někdy nešťastně. Museli zápasit s problémy své doby a často žili v bědných podmínkách.  Většinou je lidé ze svého společenství vyvrhovali a nebo pronásledovali. Byli totiž, na své podmínky, nepřizpůsobiví. A proto té teorii i indigových dětech, která zachází do mysteriózní podoby, nevěřím, protože v takových souvislostech se ani nechci pohybovat a nebo uvažovat. Ale chci vědět, ze seriózních a prokazatelných výzkumů, proč se najednou tento problém objevuje a co s ním, protože může mít fatální následky do budoucna, pokud je to tak, jak se tvrdí.

Deset atributů, které nejlépe vystihují tento nový druh dítěte:

  Přicházejí na svět s vědomím královské důstojnosti a často tak jednají.

  Uvědomují si, že "jsou hodny toho, že mohou být zde", a jsou překvapeny, že druzí tento jejich pocit nesdílejí.

  Vědomí vlastní hodnoty není pro ně velkým problémem. Často říkají rodičům, "kdo a odkud jsou".

  Mají potíže s autoritou (bez možnosti výměny názorů, diskuse či volby).

  Některé věci jednoduše nedělají, například čekání ve frontě je pro ně nesnesitelné.

  Jsou frustrovány systémy, jež jsou zaměřené rituálně a nevyžadují kreativní myšlení.

  Často nacházejí lepší způsoby, jak něco doma či ve škole udělat, takže vypadají jako "likvidátoři systému" (jsou v opozici vůči jakémukoli řádu).

  Na první pohled se chovají asociálně, i když jsou mezi sobě rovnými. Jestliže kolem sebe nemají nikoho podobného smýšlení, uzavírají se do sebe s pocitem, že jim nikdo nerozumí. Ze společenského hlediska je pro ně školní docházka neobyčejně obtížnou záležitostí.

  Nereagují na prostředky výchovy typu provinění a trest ("Počkej, až přijde táta domů a uvidí, cos udělal").

  Neostýchají se dát najevo své potřeby.

 

Magie, mystika, esoterika prostupují vědními obory?

Přiznávám, že jsem si prošla esoterickou literaturu, nahlédla do tajů tarotu a zhotovování horoskopů, že jsem četla Dějiny magie od Ephinase Leviho a mnoho dalších knih, včetně Paracelsa i předválečných autorů mystiky, ale vědoma si toho, že tyto poznatky, pocházející z pradávných dob, jak je lidé praktikovali, jsou neslučitelné s každodenním během života, a pokud se přikloním k tomu, že bych je i tak praktikovala, musím jim mnohem více obětovat než obdržím, zavrhla jsem tuto možnost a snažím se dívat na svět takovým způsobem, jakého jsem schopna na stupni svého vývoje. Rozvoj esoteriky v dnešní době mne opravdu uvádí do rozpaků, zvláště, pokud prolíná vědními obory.  Je to velký krok zpátky. Nečitelné neprokazatelné, neblaze působící na psychiku tím, že je to nejisté a pro mnoho lidí neuchopitelné. Neboť hovoří jazykem a symboly, které jsou buď zcela skryté a nebo dnes již neobjasnitelné. A nebo se chcete potácet mezi symbolikou Šalamounových klíčků a tajemnými rituály a doufat, že se vám tak zlepší život a zmírní utrpení? A zmírní se utrpení rodičů, které mají děti s převahou modré barvy v auře a přitom se často musí zříci mnohých vlastních možností jen proto, aby je dokázali donutit vykonávat naprosto běžné věci a do nekonečna s nimi diskutovat o tom, proč si musí nosit do školy ty a ty pomůcky? Proč se nesmí utrhovat na učitele a nosit domů špatné známky a poznámky? Myslím si, že vykládat tento obrovský problém z hlediska esoteriky, je pro ně nedostatečné, neuspokojivé a zneklidňující. Každý rodič, pokud je to normální rodič touží po tom, aby jeho dítě mělo dobré vyhlídky do své budoucnosti, aby si uvědomovalo své pravé potřeby a své povinnosti vůči druhým lidem, které v budoucnu k sobě připoutá.

A proto si myslím, že je třeba na tento problém nahlížet s nejvyšší seriózností a pokud je to porucha, tak ji zkoumat a nacházet šetrné prostředky, jak ji léčit.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Irena Aghová | sobota 4.9.2010 8:05 | karma článku: 18,40 | přečteno: 3579x
  • Další články autora

Irena Aghová

Sírachovec

29.3.2023 v 14:48 | Karma: 10,50

Irena Aghová

O svědomí

19.8.2022 v 10:23 | Karma: 13,07