Bloggeři roku: Sláva vítězům, čest poraženým!

Konečně jsme se dozvěděli, kdo vyhrál letošní klání a tak nezbývá, než blahopřát vítězi panu Matějkovi ve třech disciplínách, v kterých zvítězi, naprosto bez problémů. Ale i ostatním, kteří se umístili na druhém a třetím místě. Tak, jistě, že vítěz má úžasné pocity, že jeho názory jsou sdíleny tolika fanoušky a dá se říci, že právě tyto jeho názory, tak břitce prosazované, jsou vlastně těmi hlavními vítězi nad všemi ostatními, které tu proplouvají v prostoru a čase a dřív nebo později zapadnou do zapomnění. Škoda! Ale z druhé strany - o tom to všechno v naší společnosti je.

Myslím si, že by bylo spravedlivější, aby spíš než lidé, vítězily žánry. Je tu mnoho velmi dobrých bloggerů, kteří nejen, že umí psát, ale i osloví svými myšlenkami, které mohou být člověku blízké nebo se nad nimi alespoň rád zamyslí a podiskutuje. I když chápu, že blogy nejsou literární servery, jak asi hned mnohý namítne. A tak je mi dost líto, že se do nominací nedostaly, jako protiváha autoři, kteří svým dílem se vyjadřují k otázkám soucitu mezi lidmi, k přírodě, ke každodennímu životu a vlastně svými životními zkušenostmi mohou odpovídat na mnoho otázek, které si čtenáři kladou ve svém osobním životě.

A kam letí ty ostatní myšlenky?

Takže, jejich práce a úsilí vlastně vycházejí nazmar a zapadnou mezi dalších tisíce vznesených myšlenek a idejí, kterými nás, čtenáře, oslovují a dělají nám radost. Ale možná, že se mýlím - třeba právě taková témata jsou nepopulární, nemají své příznivce, a tak  proplouvají časem a prostorem nepolapitelná, nezachytitelná, nepotřebná a i později nezajímavá, i když mapují životy tvůrců, kteří se vydali na cestu blogování, aby se sdělili ostatním.

Nikdo nemá tolik času, aby pročítal blogy ...

Jistě, že čas od času si člověk sedne k počítači a podle seznamu bloggerů si přečte i ty, kteří sice málo publikují, ale jejich články jsou zajímavé a rád jim udělí karmu, víc pro ně udělat nemůže a stejně jim to nepomůže, aby se propracovali k nějaké autorské nominaci, protože jsou dobří a jejich myšlenky jsou zajímavé. Takže si tu jen tak píší, jakoby se nechumelilo.

Takže - do třetice všeho dobrého - přeji panu Fratiškovi Matějkovi, aby jeho vatra plála jasně a nekompromisně i příští rok ve všech nastavených kategoriích, protože konečně - hlas lidu je hlas Boží a i když nelze ze vším souhlasit v jeho blozích, je to vůle většiny. A těm ostatním, na druhých a třetích místech, hodně zdaru a sil do dalšího blogování.

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Irena Aghová | čtvrtek 26.1.2012 23:04 | karma článku: 17,91 | přečteno: 1140x
  • Další články autora

Irena Aghová

Sírachovec

29.3.2023 v 14:48 | Karma: 10,50

Irena Aghová

O svědomí

19.8.2022 v 10:23 | Karma: 13,07