Studenti píšou noviny

Oslovují české noviny mladou generaci? A jak ta se dívá na témata, která plní noviny? Od 12. října budou na iDNES.cz a v MF DNES každý všední den vycházet články studentů středních škol z celého Česka. Na blogu Studenti píší noviny pak jako vždy budou zveřejňovány vybrané články, pod nimiž můžete diskutovat. Do již tradičního projektu Studenti čtou a píší noviny, který se v novinách objevuje pravidelně na jaře a na podzim, se tentokrát přihlásilo 835 tříd z 418 škol z celého Česka.

Studenti budou s novinami pracovat při výuce a jejím prostřednictvím poznávat vývoj a moderní formy žurnalistiky a diskutovat o společenských tématech, která noviny otevírají.

Do redakce mohou prostřednitvím svých učitelů posílat obvyklé žurnalistické útvary - jako třeba komanetář, reportáž či rozhovor - ale i volná zamyšlení nad zadanými tématy.

Prvním tématem, které už bylo studentům zadáno, jsou divoké poměry v české politice. Další dva témata se studenti dozvědí v následujících týdnech - temata budou celkem tři a vystřídají se vždy po dvou týdnech.

Z tisíců příspěvků, které už teď do redakce chodí, MF DNES otiskne ty, které budou osobité a zajímavé. Nejdůležitější není jejich formální "bezchybnost", ale především myšlenková originalita a jejich přínos do společenské diskuse.

Autoři textů, které budou zároveň "dobře napsané", dostanou zároveň za odměnu knihu.

Čtenáři iDNES.cz pak mohou o jejich názorech diskutovat pod články zde nebo na domácí stránce projektu, kde najdou také jiné články, než na blogu. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Blog Info | pondělí 12.10.2009 10:00 | karma článku: 16,08 | přečteno: 5669x