Studenti opět dostávají v MF DNES vlastní stránku

Před třemi lety dostali studenti středních škol poprvé vlastní stránku v MF DNES. Od té doby se projekt Studenti čtou a ­píší noviny rozšířil z Prahy a ­středních Čech, kde začínal, do všech krajů. Dnes startuje jeho jarní kolo, do kterého se zapojilo téměř 400 škol a rekordních 835 tříd.

Stejně jako  dříve budou stovky těch nejzajímavějších studentských článků vycházet po dobu šesti týdnů v celostátní MF DNES a také v­ regionálních přílohách.

Kromě toho články najdete na iDNES.cz v rubrice Studium a na Blogu Studenti čtou a píší noviny. Na iDNES.cz můžete o článcích také diskutovat.

Studenti ve školách zároveň každý den dostanou ve škole zdarma výtisk MF DNES, který mohou používat ve výuce.

"Na několik týdnů jsem se stal téměř listonošem. Někteří studenti už mě vyhlíželi někde za sloupem, aby noviny dostali právě oni. Zavedli jsme taky pravidlo: chceš dostávat noviny – tak napiš článek! Někteří tedy psali, některé články byly i­ otištěny. O tom se pak mluvilo ve škole i u nich doma, a tak měli dobrý pocit,“ zhodnotil zatím poslední kolo učitel Petr Homolák z ­Gymnázia Olomouc-Hejčín.

„Studenty také zaujalo, jak jsou propojeny redakce MF DNES a iDNES.cz, jak si pomáhají a doplňují se. To se dozvěděli na setkání s šéfredaktorem iDNES.cz a jeho zástupkyní, kteří přijeli z ­Prahy,“ dodal Homolák.

Pro první dva týdny právě startujícího jarního kola bylo zvoleno téma „Studentské volby – koho byste volili, podle čeho se rozhodujete a jak vnímáte kampaň“.

Někteří studenti napsali, že „politiku neřeší“. V novinách budou vycházet příspěvky těch, kteří do této diskuse přispět chtějí a umějí.

MF DNES a iDNES.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Blog Info | pondělí 29.3.2010 10:00 | karma článku: 18,17 | přečteno: 3531x