Startuje Bloger roku 2022. Hrajte s námi a nominujte své oblíbené autory!

Tradiční anketa blogu iDNES.cz je zase tu. Vybírejte své autory a nechte je dojít až na zdejší blogerský olymp! A stejně jako jindy ceny dostanou nejen vítězní blogeři, ale také vy, hlasující.

Tento ročník bude ve znamení změny. Kvůli našemu spojení se zpravodajským serverem i na blogu iDNES.cz a v soutěži Bloger roku hrají prim texty, které se nějakým způsobem dotýkají současného, zvlášť politického dění. Ostatní tvorba zůstává - leckdy neprávem - často upozaděna. Proto jsme se rozhodli letos nevyhlašovat tradiční cenu pro nové blogery - Nováček roku, ale doplnit Blogera roku a Blogerku roku Vypravěčem roku. Do poslední kategorie můžete nominovat každého psavce, který vás loni zaujal ne-politickým psaním. Je čas vrhnout se na povídky, příběhy ze života nebo třeba cestopisy!
Nedílnou a vyhledávanou součástí každoroční soutěže je vyhlašovací večírek. Protože se loni změnilo obsazení našeho týmu, krom Patrika Bangy a Terezy Janků se na jeho účastníky budou těšit Helena Skočová a Veronika Krátká. A když je řeč o večírku, podívejte se, jak vypadal ten poslední! 
 

 

Letošní večírek se sice koná v jiné restauraci než ten poslední, ale soutěž, jak ji znáte, se nemění.  V prvním, nominačním kole vyberou registrovaní čtenáři své favority, kteří postoupí do finále. Hlasovat mohou ve třech různých kategoriích. Pánové budou usilovat o vítězství v kategorii Bloger roku, dámy v kategorii Blogerka roku. Novou čtenářskou kategorií je Vypravěč roku, tedy bloger, jenž vás loni zaujal nepolitickými texty. Do finále postoupí v každé kategorii desítka blogerek a blogerů s nejvyšším počtem hlasů.

Tři vítězové kategorií získají voucher od partnera soutěženakladatelství Host, které je domovem bestsellerových autorek Kateřiny Tučkové či Aleny Mornštajnové, ale stálo i u zrodu vlny severských detektivek, má ocenění za řadu knih pro děti a také uvádí na trh kvalitní fantasy.

I nyní samozřejmě předáme Cenu redakce. Jedinou kategorii, kde si vítěze vybírá administrace tohoto blogu v občas bouřlivém, ale zajímavém hlasování. A letos to tedy stojí za to. Hned dvojice blogerů - favoritů naší ankety má téměř plný počet hlasů! Kdo nakonec vyhraje, to se samozřejmě dozvíte až na večírku. 
Teď to podstatné: Jak na to? Hlasovat můžete jednoduše. Pod jakýmkoliv článkem na blogu naleznete hlasovací tlačítko. To bude vypadat přesně takhle:

 

 

Jak bude Bloger roku vypadat v datech?

Nominační kolo probíhá 09. 05. 2023 - 21. 05. 2023. O týden později zahajujeme finále, to tudíž proběhne 29. 05. 2023 - 11. 06. 2023.
Vyhrát samozřejmě můžou i hlasující. Cenu od partnera soutěže - vydavatelství HOST - dostanou ti čtenáři, kteří budou hlasovat v obou kolech ankety Bloger roku a budou mít to štěstí, že se dostanou mezi desítku těch, jež vylosují vítězové jednotlivých anket soutěže Bloger roku.

Pravidla soutěže

V každé kategorii je možné nominovat tři blogery či blogerky. Hlasovat mohou pouze registrovaní čtenáři, udělit nominační hlas svému oblíbenému blogerovi či blogerce můžete z kteréhokoli jejich článku.

Nekorektní hlasy (např. při mnohonásobném hlasování z jedné IP) budou vyškrtnuty, bloger, kterého by se takové hlasování týkalo, může být vyloučen ze soutěže. Do hlasování nebudou počítány hlasy pro blogery, kteří jsou rozhodnutím redakce nebo z vlastního rozhodnutí mimo hlavní stranu blogu, a hlasy pro blogy administrátorů.

 

Úplné znění pravidel naleznete ZDE.

Přejeme štěstí všem hlasujícím a úspěch všem blogerům! 

Vaši admini  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Blog Info | úterý 9.5.2023 9:01 | karma článku: 13,77 | přečteno: 2351x