Soutěžte a vyhrajte „Deník“ Zuzany Součkové, běžkyně v nejlepších letech

Běhat začala Zuzana Součková jen pár let před svými padesátými narozeninami, ale běh ji uchvátil natolik, že se mu intenzivně věnuje již šestým rokem a píše o něm knížky. O její Deník běžkyně si teď s námi můžete zasoutěžit.

Deník běžkyně v nejlepších letech, který vychází v nakladatelství Mladá fronta, je již druhou knihou z pera skvělé blogerky iDNES.cz. Jak se může stát, že kavárenská povalečka a intelektuálka nesportovního typu, která většinou dávala přednost četbě před jakýmkoliv pohybem, uběhne maraton? Když se chce, všechno jde. Stačí mít touhu, začít a rozběhnout se. A také si stanovit jasný cíl. V případě Zuzany Součkové ovšem zafungoval i osud, který jí před třiceti lety postavil do cesty všestranného sportovce. Ten ji postupně přivedl ke sportu a je dodnes nejen jejím životním partnerem, ale i trenérem.
Dlouhá léta Zuzana Součková během jako sportovní disciplínou opovrhovala a vrcholem jejího sportovního výkonu byla jízda na kole, které jí manžel daroval k třicetinám. Vše se však změnilo jednoho jarního rána, kdy ji ovládla touha rozběhnout se. Postupně začala zvyšovat tréninkové dávky. K padesátým narozeninám si nadělila půlmaraton a půl roku nato absolvovala svůj první maraton. Po necelých třech letech tréninku…

Své první zážitky a dojmy ze života v pohybu shrnula Zuzana Součková již ve své prvotině, nazvané Když se dáma rozběhne, která s podtitulem Ani v padesáti není pozdě vyšla v roce 2015. Právě vycházející publikace nazvaná Deník běžkyně v nejlepších letech, s podtitulem Co vám o běhání nikdo neřekne, je přirozeným pokračováním tvorby, jejíž počátky lze sledovat v jejím blogu na iDNES.cz. Kromě deníkových zápisků, shrnujících jeden rok života Zuzany Součkové, obsahuje tato publikace také řadu jejích oblíbených kuchařských receptů.

Ačkoliv je Deník běžkyně v nejlepších letech především o běhání, je zároveň svým způsobem i intimní zpovědí, ve které autorka odkrývá nemalou část svého soukromého života. Nahlédnete tak nejen do jejího běžeckého šatníku, ale také do kuchyně, obýváku i do ložnice.  Nečekejte, že zde najdete tréninkové plány nebo rady, jak běhat lépe, rychleji a dál. Nedozvíte se tu, co dělat, abyste vyhrávali závody, ani návod, jak uběhnout maraton. Tato kniha je především o tom, proč a jak běhá obyčejná žena, respektive o tom, že i ve středním věku se může sport stát vaší velkou láskou.

Soutěžte a vyhrajte!

Stačí zodpovědět čtyři jednoduché otázky. Poputuje Deník běžkyně v nejlepších letech zrovna k vám?

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Blog Info | pondělí 29.2.2016 0:09 | karma článku: 19,65 | přečteno: 1336x