Soutěž: Vyhrajte knihu Česko máš za odměnu

Další z blogerských knižních počinů vyšel z klávesnice Pavla Jurutky. Knihu fejetonů nazval Česko máš za odměnu. Pošleme vám ji až domů, když ji vyhrajete v této soutěži.

Obálka knihy Pavla Jurutky Česko máš za odměnu.

Ještě před Cimrmany přišel Pavel Jurutka ve svých blozích s myšlenkou, kdy zesnulé významné osobnosti dozorují chod na Zemi. Prvním byl fejeton z 15.srpna 2009 Česko máš za odměnu, řekl mi svatý Petr. Když ale zjistil, že na podobné myšlence je založena cimrmanovská hra České nebe, linii opustil. 

 

O knihu můžete soutěžit zde.

 

Fejetony na blog psal ale dál, a nyní z nich vybral šedesát jedna textů z let 2009 až 2012, jejichž knižnímu souhrnu dal název právě podle zmíněného blogu Česko máš za odměnu.

Většina textů je více či méně autobiografických, najdete tu ale i blogy reflektující společenské a politické dění. 

Nechtěné propojení s Cimrmany Jurutka nakonec obnovil, a kmotrem knihy se stane herec Divadla Járy Cimrmany Miloň Čepelka. Knihu autor spolu s Miloněm Čepelkou uvedou do života ve středu 30.května 2012 na neveřejném křtu, během něhož také vylosují deset výherců této soutěže. Jeden křest už kniha za sebou má, proběhl s přáteli autora na Vysočině.

Knihu vydal autor vlastním nákladem s mediální podporou iDNES.cz, graficky ji upravil Peter Bližnák. Autorem ilustrací je Pavel Jurutka.

  

Více o knize a jejím vzniku najdete v článku na tomto blogu (vyjde během tohoto týdne).

-red-

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Blog Info | pondělí 21.5.2012 15:19 | karma článku: 11,62 | přečteno: 1970x