Online rozhovor s přemožitelem Atlantiku Davidem Křížkem

V úterý 27.května přesně v 15hodin usedne ke klávesnici v redakci iDNES.cz čerstvě čtyřnásobný přemožitel Atlantiku, jachtař David Křížek, aby se se čtenáři podělil se svými zážitky z plavby napříč oceánem mezi Evropou a Amerikou během závodu s názvem Transat ag2r. Přijďte se ho zeptat, jak závod prožíval i jeho kolega, britský jachtař Phil Sharp, ale také Davidova snoubenka Lucie Váchová. Ptejte se Davida Křížka od 15.00 tady.

Čtenáři iDNES.cz měli možnost průběh závodu včetně aktuální polohy všech lodí sledovat den po dni na speciálním blogu Davida Křížka, který Křížek ve spolupráci s redakcí blogu iDNES.cz spustil právě jen na dobu trvání závodu.  

Český mořeplavec, jenž mimo jiné jako trenér dosáhl spolu se svou svěřenkou Lenkou Šmídovou před čtyřmi lety v Aténách na olympijské stříbro v jachtingu, pokořil Atlantik už loni v sólo závodě Transat 6,50. Tehdy dojel v těžké mezinárodní konkurenci na fantastickém 3.místě.

Letošní podobný závod dvojic odstartoval 20.dubna z Concarneau v Bretani, do cíle na karibském ostrově St.Barthelémy desetimetrovou loď Figaro Beneteau dovedl David Křížek s Britem Philem Sharpem o čtyřiadvacet dní později.  

Zpočátku se posádce dařilo výborně, ještě před polovinou závodu se držela v první pětce. Pak ale vstoupilo do hry bezvětří a závod se notně zdramatizoval. O euforii, naději, obavách i beznaději a mnohém dalším v úterý v 15 hodin v online rozhovoru exkluzivně na iDNES.cz. Na dojezd závodu se můžete podívat zde

Otázky můžete Davidovi Křížkovi položit tady.

Jan Dvořák

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Blog Info | pondělí 26.5.2008 13:35 | karma článku: 16,26 | přečteno: 3121x