Ona iDNES.cz - omlouváme se, milí čtenáři

Milí čtenáři a ti diskutující zvlášť, díky! Jste k nám nemilosrdní a ve své anonymitě často i krutí, ale za to se díky vám čas od času povede napravit, co jsme my neuhlídali. Dokážete totiž nejednou odhalit takřka neodhalitelné. Přesně jako ve středu 25. února na stránkách ona.iDNES.cz.

U rozhovoru s workoholičkou Šárkou, který pro redakci připravila jedna z našich externistek, zjistil jeden z vás, že Šárka na obrázku není žádná pětadvacetiletá studentka Šárka, ale pětatřicetiletá Američanka a autorka několika knih Shannon Hale. Čtenář nelenil, svěřil se s postřehem v diskuzi a spravedlivě rozhořčený mail poslal i do redakce. Takové zjištění je samozřejmě velmi nepříjemné, vždyť zpochybňuje důvěryhodnost celého iDNES.cz. Je tedy jasné, že omyl zasluhuje naši maximální pozornost.

Okamžitě jsem fotografii Shannon vyměnila za ilustrační.  A dál jsem pátrala co se stalo, proč že je u rozhovoru cizí fotka. Externistka tvrdila, že na workoholičku Šárku dostala kontakt od kamarádky a povídání vzniklo po mailu a přes telefon. Tady nastala první chyba: redaktorka se s Šárkou nesetkala osobně. Věřila jí a nijak už její totožnost neprověřovala. Na požádání pak Šárka poslala autorce údajně svou fotografii. "Omylem jsem poslala jinou, kterou jsem měla v počítači ve stejném souboru. Chybovat může každý, snad se tak moc nestalo, nevím, jak bych to ještě mohla napravit," omlouvala se včera telefonicky. Ať už došlo k pochybení jakkoliv, stalo se to, čeho se bojíme nejvíc a co lze jen těžko napravit.  Přišli jsme v tu chvíli o vaši pro nás tak důležitou důvěru, o čemž svědčí vaše diskuze - bohužel už nejen pod tím jedním nešťastným článkem. I když nám autorka přeposlala jejich mailový záznam rozhovoru, workoholička obratem nabídla dvě své fotografie a navíc kopii studentské isic karty na slevy, na níž je její jméno i fotografie, kdo by znovu uvěřil? Nezbývalo mi než článek stáhnout z hlavní strany Ony, jednou provždy ukončit spolupráci s nešťastnou externistkou Alicí Černou, napsat tento blog a vám čtenářům se omluvit. A také slíbit, že se redakční práci budu věnovat s ještě větší pečlivostí. Jsem totiž stále přesvědčena, že nám opravdu můžete věřit.

Pavla Matějů, vedoucí Ona.iDNES.cz

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Blog Info | čtvrtek 26.2.2009 17:09 | karma článku: 22,31 | přečteno: 6047x