O ne příliš povedeném startu blogů ve vlastním prostoru

Během včerejšího dne, noci a dnešního dopoledne čtenáři jistě zaznamenali delší výpadky blogů i administrace. Považujeme za správné vám blogerům, čtenářům i příznivcům vysvětlit, proč k nim vlastně došlo a také se za ně omluvit. 

Blogy iDNES.cz fakticky běží na serverech našeho slovenského partnera. Z mnoha různých důvodů jsme se rozhodli rozdělit jednoduše řečeno blogy na dvě poloviny a část, kterou vidí čtenáři, provozovat na domácím serveru. Slibujeme si od toho větší stabilitu a možnost dělat rychleji vizuální změny. Proto jsme také blogy „převlékli“ do designu, přibližujícím se stránkám, které čtenáři znají z www.idnes.cz. Druhá část, ta administrační, nadále běží na straně našeho partnera.

Během několika minut po nasazení „domácí verze“ blogů jsme zjistili nedostatky, které se v testovacím režimu neobjevily, a začali velmi intenzivně pracovat na jejich odstranění. Proto čtenáři neviděli tlačítka pro procházení jednotlivých stránek, případně tlačítka na přihlášení do administrace.  Během startu se objevilo také několik dalších závad v komunikaci mezi servery. Ty způsobily například rozpad rubriky Zaujalo nás.

V noci a dnes ráno se objevil další komunikační problém mezi servery blogů iDNES.cz a našeho partnera, které způsobily pád všech blogů. I tyto technické problémy se nakonec podařilo odstranit a blogy zobrazit. Nadále pracujeme na odstranění všech nedostatků a vás blogery, čtenáře i příznivce blogování na iDNES.cz prosíme o trpělivost. Děláme vše proto, abychom vám mohli dál nabízet blogy nejen v kvalitě, na kterou jste jistě všichni zvyklí, ale blogy rychlejší, stabilnější a přizpůsobitelnější.

 

děkujeme za pochopení

 

Za tým administrátorů 

Patrik Banga 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Blog Info | středa 16.3.2016 10:50 | karma článku: 21,63 | přečteno: 1116x