Nový systém diskuzí aneb od teď už jen slušně

Od počátku existence blogu se nám množily dotazy bloggerů, zda bychom nechtěli změnit stávající systém diskuzí na ten, který je na serveru iDNES.cz.


Systém diskuzí á la server iDNES.cz spouštíme tedy na vaše přání dnes v odpoledních hodinách.
Několik výhod systému, kvůli kterým jste nám nejčastěji psali:
- nový systém diskuzí bude oproti registraci. Tím chceme chránit také naše bloggery, kteří budou mít přednostní právo na registraci svého jména. To zamezí případům, kdy bude jejich jména v diskuzích zneuživáno.

- bude možné reagovat na jednotlivé příspěvky, což znamená, že se již nebudou řadit chronologicky za sebou. To usnadní nejen čtenářům vracet se k příspěvkům, které je zajímají, ale také bloggerům pročítat nové věci, které v době jejich nepřítomnosti v diskuzi přibydou. 

- v systému také existuje kategorie zakázaných slov, které vám systém jednoduše neodešle. Takže už teď se můžete rozloučit se slovy vulgárními, urážlivými, hanlivými atd. a začít formulovat své názory do slušných termínů. Ty, kteří se tomuto výrazivu důsledně vyhýbají, chválím a děkujeme.

- diskuzní systém umožňuje také vám čtenářům nahlašovat podezřelé či nevhodné příspěvky. Rádi bychom, abyste tuto funkci brali jako možnost spoluvytvářet s námi obsah blogu a ovlivňovat, jakou podobu diskuze budou mít. Jistě mnoho z vás bude s námi souhlasit, že ne vždy je diskuze přínosná a mnohdy spíše urážlivá, jinými slovy zbytečná. Takové diskuze bychom chtěli co nejvíce omezit.

Z naší strany se nám kromě jednoduššího vyhledávání podezřelých příspěvků rozšíří i škála trestů diskutérů - hříšníků. Budeme moci kupříkladu blokovat dotyčnému škůdci přístup na jednu hodinu, den, týden, měsíc či natrvalo.

Naší snahou je diskuzi více zkultivovat a přilákat lidi, kteří by rádi diskutovali a urážlivé výpady některých jedinců je odrazují. Jednoduše řečeno, rádi bychom, aby skutečný význam slova diskuze byl naplněn.

Věříme, že tento náš záměr správně pochopíte a budete s námi na "zkvalitnění" diskuzí spolupracovat. Vaše pomoc bude vždy vřele vítána.

Naďa Straková, Lucie Kavanová, Jan Dvořák

admini blogu iDNES.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Blog Info | úterý 30.10.2007 13:28 | karma článku: 18,14 | přečteno: 2854x