Navštivte Lovecký salon Štěpánky Bergerové

V září spatřila světlo světa další kniha blogerky iDNES.cz. Tentokrát vydává svoje povídky Štěpánka Bergerová. Píše v nich o ženských prožitcích a představách, o kterých se příliš nahlas nemluví...

Knížka Dámský lovecký salon sestává ze čtyřiadvaceti povídek, téma napovídá celkem jasně už její název. „Námětem povídek jsou skutečné životní situace, o kterých se na veřejnosti mnoho nemluví, přestože jsou životní realitou,“ představuje svoje dílo autorka a dodává, že onu realitu doplňuje „v nespecifikovaném poměru“ vlastní fantazií.

Povídky vycházely mezi lety 2003-2006 v rozličných časopisech, nyní je Štěpánka Bergerová spolu s nakladatelstvím Beta books sebrala pod jednu střechu knižní vazby. Na obálce se dočteme, že autorka „…píše o lidech z masa a kostí“. A činí tak způsobem laskavým a příjemným.

Kmotrou knížky se stala dokumentaristka Olga Sommerová. „S Olgou se známe pět let, účinkovala jsem v jejím filmu „Láska včera dnes a zítra“ a od té doby nás pojí přátelství,“ vysvětluje blogerka účast Sommerové na křtu knížky 10.září v Paláci Luxor na pražském Václavském náměstí. Kvůli jejich přátelskému vztahu ji také nemusela příliš přemlouvat, aby se kmotrou knihy stala. „Mé povídky zná a podporuje mne. A já jsem jí za to velmi vděčná,“ dodává Štěpánka Bergerová.

Blogeři knížky vydávají rádi a dělají to dobře. Většina z knížek se prodává ke spokojenosti nakladatelů, některé z nich už čtenáři „donutili“ přidat i několik dotisků. Knížky vydali Rudolf Havlík, Ladislav Větvička, Renata Francová, Tereza Boehmová, Vladimír Kroupa. Knížku blogů vydala i spisovatelka Iva Pekárková. Právě v tiskárně má knížku také David Hrbek, ve fázi kompletace je knížka Miroslava Václavka. Oba posledně zmiňovaní a většina výše uvedených vydávají knížky s podporou iDNES.cz. Knížky mimo jejich působení na blogu vydali například Břetislav Olšer, Eva Hauserová nebo Karel Drábek.

Úryvek z knížky Štěpánky Bergerové si můžete přečíst zde.

 

Autor: Blog Info | čtvrtek 16.9.2010 9:48 | karma článku: 12,28 | přečteno: 2159x