Mantinely aneb hořkosladké zápisky manažerky nadnárodního giganta

Jak se žije a trpí manažerce nadnárodního obchodního molochu? Jde to, ale dře to, řekla by možná hrdinka knihy Jitky Gotterové Mantinely. Vyhrajte je.

Obálka knihy MantinelyJitka Gotterová

Mantinely jsou příběhem ženy, která pracuje pro velkoobchodní nadnárodní společnost a glosuje neutěšený stav poměrů v manažerském prostředí, kde průměrnost má přednost nad schopnostmi, intriky a faleš před charakterem a ctí, pokrytectví je ctností a alibismus se považovuje za diplomacii.

Dá se to nějakou dobu vydržet, ne ale dlouho. I hrdinka knihy po třech letech zlomená, vyčerpaná a vyhořelá z marných bitev rezignuje a z firmy odchází. 

 

Vyhrajte knihu Jitky Gotterové Mantinely v soutěži na iDNES.cz.
Na otázky můžete odpovídat tady.

 

Poučení? "Jak v práci, tak v osobním životě je důležité mít na paměti, že kdokoli si k nám dovolí jen to, co mu my sami dovolíme," říká autorka knihy Jitka Gotterová, která bloguje od roku 2008 a její doménou jsou články o životě kolem sebe. V knize - její už čtvrté - říká, že pokud my sami zavčasu nevymezíme určité mantinely v pracovních vztazích stejně jako způsoby chování, dopadneme bledě.

"Když hranice a limity pro kulturní způsoby chování, za něž už nejsme ochotni kohokoli pustit, pustíme z ruky a dovolíme, aby o našem životě rozhodovali druzí, nemůžeme se potom divit, že nežijeme život podle svých představ," dodává Gotterová. V každém vztahu je potřeba projevovat respekt a úctu, též respekt a úctu vyžadovat. Mrchy a despoty vyrábějí ti, kteří toho druhého nedokážou obeznámit s hodnotou sebe samého.

 

                                                    Ukázku z knihy si přečtěte zde.                                            

 

Knihu vydalo nakladatelství Nová Forma s.r.o.

Mediální spolupráce Blog iDNES.cz

-red-

 

 

Autor: Blog Info | čtvrtek 31.10.2013 12:56 | karma článku: 21,59 | přečteno: 4720x