Král kontroverze přijíždí do Prahy

Od 16. do 19. listopadu v Praze poprvé vystoupí  divadelní soubor nejrozporuplnějšího režiséra ruské scény Romana Viktjuka. Blog iDNES.cz má k dispozici 4 volné lístky na 2 z uváděných představení.

Roman Viktjuk - pravděpodobně nejznámější současný ruský divadelní režisér

 

Roman Viktjuk se v Rusku proslavil svým netradičním přístupem k inscenování.  Jeho zpracování je běžně nasycené erotikou a u diváků vyvolávají ty nejsilnější emoce. Proto se mu běžně přezdívá Král kontroverze a lidi rozděluje na dvě skupiny - ti, co ho zbožňují a ti, co ho nenávidí. 

Viktjuk působil jako režisér v divadlech mládeže ve Lvově a v Kyjevě, Ruském činoherním divadle Litevské SSR, vyučoval v dramatickém studiu při kyjevském Divadle Ivana Franka a ve Státním učilišti cirkusového a estrádního umění.

Inscenoval divadelní představení v Moskvě, Petrohradu, Kyjevě, Nižním Novgorodu, Rize, Vilniusu a v dalších městech. Realizoval řadu inscenací ve Švédsku, Finsku, Spojených státech, Itálii, Řecku, Izraeli, Jugoslávii. Je autorem celkem dvou set inscenací.

Webová stránka Divadla Romana Vikťuka: www.teatrviktuka.ru.

Blog iDNES.cz nabízí 4 volňásky na tato divadlení představení:

18.11.  2 lístky na představení "Nurejev, nebo Sad odjinud" -  o slavném ruském tanečníku Rudolfu Nurijevovi, který z SSSR emigroval do Francie. 

19.11.  2 lístky na představení "Poslední láska Dona Juana" - Zestárlé dámy, kdysi svedené Donem Juanem, se domluví na spiknutí. Spojí se a zaženou ho do pasti s dvěma nožnými východisky - buď sňatek nebo smrt. Don Juan si vybírá smrt. Chcete vědět proč? Běžte se podívat a dozvíte se to.

Obě představení začínají v 19,00 v Kongresovém centru Praha a  budou tlumočena do češtiny.

Pokud lístky nevyhrajete, můžete si je zakoupit těsně před představením.

Máte-li o lístky zájem, napište nám na adresu: blog@idnes.cz a do Předmětu uveďte buď Don Juan nebo Nurejev. Oba dva lístky dáme prvnímu zájemci, bude-li chtít.

 

Pořadatel PR-ASPEKT INTERNATIONAL, s.r.o. www.praint.eu

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Blog Info | středa 14.11.2007 15:00 | karma článku: 14,66 | přečteno: 2673x