Kodex a stahování vulgárních titulků a textů na soukromý blog

V posledních několika dnech se množí články obsahující velké množství vulgarismů v titulcích a perexech a zároveň je provázejí stížnosti a různé vaše reakce a provokace. Z naší strany rozhodně nejde o žádný pokus o cenzuru nebo ničení vašeho pisatelského rozletu.

Chcete-li napsat článek se slovy jako je „kurva, prdel“ atd. v titulku a máte pocit, že jde o umění a slovník, bez kterého nemůžete žít - umístěte si jej prosím na váš soukromý blog. Nikdo vás nechce omezovat nebo cenzurovat - proto máte váš soukromý blog, který toto v klidu snese. Snažíme se udržet určitou úroveň titulní strany blogu, danou kodexem - a to především kvůli vám.

Blog si musel od počátku vybudovat svoji pozici a dokázat, že není jen žumpou a záchytnou stanicí pro pomatené grafomany. Nicméně stále je co dohánět a blog iDNES.cz – jeho titulní strana - by měl mít (a podle nás i má) svoji zajištěnou úroveň. Berte prosím titulní stranu blogu jako jakýsi výběr pro čtenáře. Když sem "přijde" náhodný kolemjdoucí nebo kolega z redakce - co si asi pomyslí, když v každém druhém titulku bude sprosté slovo? Těžko bude rozklinkávat texty s těmito titulky a zkoumat, co jsou zač. Řekne si, že to je žumpa, že to nemá smysl číst a odsoudí šmahem celý blog. A ztrácíme tak čtenáře i příznivce v redakci a to je škoda pro všechny.

Navíc – je zde i faktor diskuse - vy sami chcete, aby se k vám diskutéři chovali slušně a nenadávali vám, sami píšete, aby hlídači mazali a bannovali ty, co se k vám chovají sprostě. Ovšem ve chvíli, kdy vaše psaní obsahuje přesně taková slova, kterými vás pak diskutéři častují, dáváte jim obrovskou zbraň a hlídačům diskusí ztěžujete práci.

Prosím, využívejte možnost zařazení textu na soukromý blog a na titulní stranu blogu texty porušující kodex neumísťujte.

Děkujeme Vaši admini

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Blog Info | úterý 13.7.2010 16:16 | karma článku: 11,36 | přečteno: 2759x