Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jsme ve válce? Blogeři k teroru v Paříži

Paříží otřásla série teroristických útoků, Francie vyhlásila výjimečný stav. Co si o aktu terorismu myslí blogeři iDNES.cz? 

 

Tomáš RůžičkaPodaří se teroristům nás vystrašit?Cítím hlubokou soustrast s utrpením rodin, které přišly o své příbuzné při vražedných útocích v Paříži. Přes veškerou lítost nad tímto odsouzeníhodným činem však nesmíme propadat obavám a strachu, které mají tyto…

Jiří ŠedivýBuďme připraveni na „sebeobranný proces“ především západních společnostíŽe útok v Paříži provedli radikální islamisté, je nesporné.  Selhala dlouhodobě přijímaná, ale neúčinná opatření řízená z Bruselu.

Jana Al OuklaČerný pátek pro Paříž – černý pátek pro světPo posledním útoku tzv. Islámského státu je jasné, že si teroristé nejen osvojili technické a vojenské dovednosti, ale také znalost evropské kultury tedy pověry, že pátek třináctého je pro nás nešťastný den.

David WiltschJak snadné je naprogramovat názor společnosti, obzvláště pak smutek, soucit a strach.Nechci nikterak lidem bránit v jejich soucítění s Francií. Vrtá mi však hlavou, kde byl jejich přehnaný soucit a veškeré to vlaječkové šílenství, když před nedávnem zásluhou téže teroristické organizace zemřelo…
Dagmar StárkováJsme prý ve válce. Vzroste počet zájemců o zbrojní průkaz či/a o vstup do aktivních záloh?Není to tak dlouho, co jsme vedli ostré debaty ohledně nové podoby  branného zákona a snaze o rozšiřování aktivních záloh. Stejně tak se zde debatovalo o specifikaci podmínek přidělení zbrojního průkazu.
David KocsisPray for Paris aneb kde je pravda?Pravda je matoucí, lež je nepředvídatelná, migrace je rostoucí, Evropa je napadnutelná...Smrt je dech beroucí, Paříž byla smrtící....Co dál?

Katarína MaruškinováJsem Bejrút, jsem Damašek, jsem Mosul.Sociální sítě zaplavila francouzská trikolora, romantické fotky Eiffelovky nebo znak pokoje, se symbolem Paříže uvnitř. Zdá se, že program tohoto víkendu je jasný: jsme všichni Pařížané, milujeme Paříž a myslíme na…
Karel ČapkaParis is burningPaříž - Až sedm možných míst výbuchů, sebevražední atentátnící, kolem sta rukojmých, následně kolem stopadesáti zavražděných, uzavřené hranice, zákaz vyhcázení a další událostí páteční noci.
Martin MacháčekJsou to zvířata!Psáno jako reakce na útoky v Paříži z 13.11. Chci samozřejmě vyjádřit lítost, ale nikoliv překvapení.
Eva DruneckáFrancie-Paříž, vyhlášení výjimečného stavu!Mrtvých v Paříži už je 60. Útočníci používají zbraně AK-47. Drží rukojmí v koncertním sále Bataclan. Terorismus kousek od nás, Francie a celý svět v ohrožení.
 

Pavel ŠandaEvropští fašisté a Islámský stát mají společné cíleDaeš, nebo také Islámský stát, začal provádět to, co slibuje už nějakou dobu - útočit v Evropě a na evropské cíle. Po té, co (zřejmě) odpálila výbušninu v ruském dopravním letadle, přišla série vražedných útoků v…
David VeselSluníčko, Sluníčko, popojdi maličko!Série včerejších útoků, které otřásly nejen Francií, ale celým světem a především zdecimovanou Evropou, by měla být první vlaštovkou mířící k přehodnocení názoru na současnou situaci s migrační krizí v Evropě.
Martina ZitováSlzy Paříže brzy budou patřit celé EvropěPátek 13. listopadu se do evropské historie opět zapíše tučnými řádky, avšak s neveselým tragickým podtextem plným slz a nesmyslného násilí, které se nedá jakkoli tolerovat. 
 

Martin BraunPařížEvropa vstoupila do války. Třetí světové, kterou ovšem nerozhodují generálové a nejedná se o souboj jedné mocnosti proti mocnosti druhé, kterým pomáhají jiné podmocnosti.

Jan KropáčPochybuje ještě někdo..?USA po 7. prosinci 1941 nastrkali všechny Japonce pobývající na jejich území za plot. Věděli dobře proč. Bylo to špatně..?
Jan ZieglerDekolonizace je jedním z původců teroristického útoku v PařížiIslámský terorismus má jeden počátek, o kterém levičáci neradi slyší. Byla to tzv. dekolonizace, kdy nesvéprávní lidé se měli stát svéprávnými a jaksi to nevyšlo. Důsledkem je i hrůzný masakr v Paříži.

Veronika VojáčkováKdo je tady terorista?Svět truchlí nad 129 nevinnými oběťmi včerejších teroristických útoků v Paříži. Na facebooku sdílíme francouzské vlaječky a všichni se připojujeme v myslích k francouzům v tiché podpoře a odmítnutí násilí.

Autor: Blog Info | sobota 14.11.2015 9:03 | karma článku: 30,91 | přečteno: 26313x
  • Další články autora

Blog Info

Probíhá finále Blogera roku 2020. Vyberte svého favorita a vyhrajte!

Další ročník ankety Bloger roku vrcholí. Je tu finále. Podpořte svého favorita a zároveň si s námi zasoutěžte o voucher v hodnotě 500,- Kč od partnera soutěže, Knihkupectví Luxor.

21.9.2021 v 10:00 | Karma: 19,93 | Přečteno: 7129x | Diskuse| Ostatní

Blog Info

Kdo dostane knížku Alexandry Synac? Podívejte se na výsledky soutěže

K napsání první knížky přivedlo dlouholetou blogerku iDNES.cz Alexandru Synac právě blogování. Vyhráli jste její román?

13.9.2021 v 9:44 | Karma: 4,93 | Přečteno: 178x | Diskuse| Ostatní

Blog Info

Soutěž o knížku Alexandry Synac

Blogerem roku to nekončí! Co jsme si pro vás přichystali? Zasoutěžte si o knížku dlouholeté blogerky Blogu iDNES.cz Alexandry Synac.

3.9.2021 v 9:58 | Karma: 6,50 | Přečteno: 184x | Diskuse| Ostatní

Blog Info

Alexandra Synac: Bojím se, že rodina má kvůli mně špatné spaní

Alexandru Synac mnozí blogeři znají jako "hlavu" fotoseriálu Fotomatiné, který společně tvořili blogeři iDNES.cz před několika lety. Nyní se vrací jako autorka knihy Tam, kde volá moře, o niž si můžete zasoutěžit!

3.9.2021 v 9:58 | Karma: 13,95 | Přečteno: 1419x | Diskuse| Ostatní

Blog Info

Startuje Bloger roku 2020, vyberte svého favorita a vyhrajte!

Znovu po roce, znovu v netradičním termínu. Startuje bloger roku 2020! Pojďte s námi vybrat ty blogery, kteří si zaslouží vaši přízeň a ocenění za svou celoroční práci. Dejte hlas svému favoritovi a sami si zahrajte o cenu!

1.9.2021 v 10:41 | Karma: 16,34 | Přečteno: 6003x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 758
  • Celková karma 25,08
  • Průměrná čtenost 7571x
Adminy blogu jsou Patrik Banga, Tereza Janků, Helena Skočová a Veronika Krátká. Pokud chcete komukoli z nich napsat, adresa je vždy: jmeno.prijmeni@idnes.cz. Nebo pište na společnou adresu admin.blog@idnes.cz.

Průměrný počet aktivních příjemců služby v EU podle čl. 24 odst. 2 nařízení 2022/2065/EU za období 1.7.2023 až 31.12.2023 činí 1942019.