Iva Pekárková vydala už druhou knížku blogů

Málo černý Varlata se jmenuje další knížka, kterou Iva Pekárková poskládala z blogů publikovaných na blogu iDNES.cz.

Iva Pekárková a její přítel KennyFoto: Karel Čech, Adam Malý

Pekárková vydala knížku blogů už loni. Jmenovala se podle jejího blogu Jaxi taksikařím a vydalo ji stejně jako letošní sbírku blogů nakladatelství Millennium. A protože titul byl úspěšný, nakladatel si letos "objednal" další svazek. 

 

Přečtěte si rozhovor Knížky z blogů se píšou lehce na Kultuře iDNES.cz.

 

Název Málo černý Varlata mu opět dal titulek jednoho z blogů. Pokud se o původu tohoto zdánlivě kontroverzního názvu chcete dozvědět více, přečtěte si rozhovor s autorkou na Kultuře iDNES.cz. 

Iva Pekárková píše od doby, kdy po emigraci v osmdesátých letech taxikařila v New Yorku. Prvotina Péra a perutě, kterou jí vydal ještě v roce 1989 Josef Škvorecký v jeho nakladatelství Sixty-eight Publishers, byla posléze několikrát reeditovaná v Čechách.

Dalšími významnými díly Ivy Pekárkové jsou například román z prostředí newyorských taxikářů Dej mi ty prachy (1996), romány Gang zjizvených (1998) či Můj I.Q. (1999) a osobitý "průvodce" po Spojených státech Šest miliard Amerik (2005).

Z poslední doby vzpomeňme knihu Sloni v soumraku (2008), už zmíněnou sbírku blogů Jaxi taksikařím (2009), román Gang zjizvených (2010) a osobní zpoveď Přestřihnout kšandy (2010), kterou spolu s ní sepsal Ivo Pavelka.

Iva Pekárková žije s africkým přítelem Kennethem Osiemem Odozim v Londýně, odkud se pravidelně vrací do Česka. I v Londýně se živí jako taxikářka, což je jí zdrojem inspirací pro její blogy a potažmo knížky. V současné době je finalistkou ankety Blogerka roku 2010.

Autor: Blog Info | čtvrtek 2.12.2010 11:49 | karma článku: 20,50 | přečteno: 5412x