Blogy můžete nově číst také na mobilu

Blogy můžete od nynějška číst na internetu v mobilu v pohodlnějším provedení připraveném přímo pro mobilní telefony.

Takto vypadá úvodní strana mobilních blogů.iDNES.cz

Pokud často cestujete bez možnosti připojit se na internet se svým notebookem nebo se z jiných důvodů ocitnete bez možnosti prohlížení internetu na počítači, jistě oceňujete možnost surfování pomocí mobilního telefonu. Nyní při tom můžete na adrese http://m.idnes.cz/blog/ sledovat i mobilní verzi blogů iDNES.cz

Jestli už na vašem mobilním telefonu sledujete mobilní iDNES.cz, snadno zjistíte, že mezi rubrikami přibyla nyní nově i rubrika Blog
Mobilní verze blogů je pochopitelně od plné verze odlišná, aby ji telefony byly s to rychle a efektivně zobrazovat. Proto jsme museli zvolit jednotné formátování pro všechny články, nezobrazí se java script, pokud ho blogeři používají, a html. Fotografie se budou zobrazovat obvykle až po kliknutí, jinak by načítání článků zejména u fotoblogů trvalo příliš dlouho.

Jinak ale na mobilních blozích najdete víceméně vše jako v plné verzi. Na tu si také můžete jednoduše přepnout.

Přímo z mobilních blogů máte přístup jak na iDNES.cz, tak také na služby - jízdní řády, fotoalbum Rajče či na počasí.

Články v provedení pro mobilní blogy nelze editovat, je možné je pouze číst. Jinak ale na mobilních blozích najdete víceméně vše jako v plné verzi - rubriky, články i informace o autorovi. Z mobilu je také můžete pod článkem diskutovat nebo mu zvýšit karmu. Pokud z nějakého důvodu preferujete plné zobrazení, můžete si na něj jednoduše přepnout odkazem dole na stránce. Když tak učiníte, příště už na mobilní verzi přesměrováni nebudete.

Pokud budete mít návrhy, připomínky, na každé straně najdete tlačítko "Jak jste spokojeni s m.iDNES.cz? Vyjádřete se". Budeme rádi, když nám napíšete.

Přejem příjemné cestování s mobilními blogy i celým iDNES.cz!

-red-

 

Autor: Blog Info | středa 20.4.2011 13:23 | karma článku: 17,72 | přečteno: 3443x