Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ty dřívější případy neznám, nejspíš se o nich nijak nebo nevím, nepsalo, nemluvilo v TV, aby o tom věděla veřejnost.

Ale jinak s Vámi tak zcela nesouhlasím. Protože jsem zpočátku Konvičkovy texty sledovala a neshledávala na nich nic k žalobě. Nejspíš podle reakcí asi přitvrdil, to nevím, ale vulgarismy nesnáším. Nebo příliš exaltovaná vyjádření.

Ale přesto budu tvrdit jedno základní - že je vinou politiků a různých elitářských skupin, když se tak silně vymezují proti oponentům - nadávají jim do extrémistů, rasistů apod., všude je shazují, zesměšňují, vyjadřují se o nich jako o odpadu společnosti.  A tady vidím základní důvod, že atmosféra pak houstne, hrubne. Protože to postupně přerůstá v souboj. 

Kdyby se oficiální politika a mediální sféra nesnažila opoziční názory tak dehonestovat, hlavně jejich hlasatele, tak by se o takovém "problému" ani lidi moc nedozvěděli, nezačli to víc sledovat a přidávat se..

To oni rozdělují společnost na dva nesmiřitelné tábory !!!

2 0
možnosti

Když teď čtu, jak se mi podařilo v noci zformulovat to, co si o tom myslím, jímá mě děs. Ale snad je jasné, že primární "vinu" na vzniku tohoto problému dávám politikům a hlavně médiím a různým "elitářům", kteří dehonestují opoziční názory a jejich "hlasatele". Mnohdy je to mediální lynč. Takto, bohužel, u nás funguje demokracie..

Teprve pak to začíná nabírat na obrátkách, v naprosté většině teprve pak dochází k překročení určitých mezí daných tradicemi, zvyklostmi, slušností..

0 0
možnosti

Svoboda slova je dana nasi ustavou !!!!

Jenze zakony vydane na podporu "historickych nutnosti", tuto svobodu omezuji. Sam bych rad videl obcana (podobneho panu Konvickovi nebo Sladkovi) podat zalobu u Ustavniho soudu o porusovani ustavy v jeho pripade. Dokud to nekdo neudela, nevime hranici co muzeme a co ne.

Snad ten 'kolektiv Nejvyssiho soudu" by nam ukazal, jak dokazi nam obhajit USTAVU.

0 0
možnosti

Je to podobná legrácka tzv. a samozvaných elit,

jako při volbě Havla prezidentem. Tehdy bručel v base poslanec Sládek, takže nemohl volit. A co pí Havlová ? Umí ještě hvizdnout na prsty ?

2 0
možnosti

Samozvané elity omezují absolutní svobodu slova, abych nemohl beztrestně říci, co si o vás a vaší matce myslím.

1 2
možnosti
Foto

Ano, jistě bude zajímavé sledovat monstrproces s Konvičkou o tom, co svými projevy myslel,  a sočasně si užívat tlakové vlny v oblíbené kavárně nebo když budete vyzvedávat děti z nemuslimské školy..

1 1
možnosti

Častěji s Vámi nesouhlasím než souhlasím. Tentokrát Vám tleskám. R^

0 0
možnosti

Ten článek je mimo. My tady prostě absolutní svobodu slova nemáme a nikdy jsme neměli, jak ukazuji v článku. A zrovna tak v článku píšu, že lze vést diskuzi o tom, zda je dobré svobodu slova nějak omezovat či nikoliv. Zatím je obvinění Marina Konvičky naprosto v souladu s naším právním řádem. Já osobně patřím spíš k těm, kteří se diví, že na to nedošlo dřív. Také čekám, zda padne nějaké obvinění kvůli nedávné demonstraci Adama B. Bartoše, kde Bartoš vyzýval k zakládání nelegálních ozbrojených skupin a jakýsi holohlavý pán tam vykřikoval něco o tom, že se chystá někoho věšet.

2 0
možnosti
Foto

Ten zákon dle mého nepotřebujeme, ale sám Konvička by jej, podle vlastních slov, rád využil proti svým oponentům. Nechť tedy okusí sklidit, co sám seje.

5 1
možnosti

Já si myslím , že za tyto výroky měl být obviněn už dávno. Česká justice funguje podobně jako celá EU. Než se k něčemu rozhoupe.....

Proti uprchlictví a islámu se tady vymezuje kde kdo. Ale nikdo si nepočíná tak primitivně a hloupě , jako právě Konvička. Dalším pohledem je samotná Konvičkova osobnost. Kdyby podobné výroky pronesl Joska z Horní Dolní , dělník od pásu , který s úspěchem vychodil základní školu a který veškeré volné chvíle tráví v hospodě u piva...bral bych tyto výroky trochu jinak , než pokud je pronese docent , působící na vysoké škole.

Konvičku pokládám za nebezpečného psychopata. Kladu si otázku , co mimo toho , že se chce dostat ke korytu vlastně chce. Chce , aby jemu podobní vzali klacky do ruky a začali na místní muslimy pořádat hony ? Chce , aby místní celkem klidná muslimská komunita se zde začala z důvodů své ochrany radikalizovat ?

2 5
možnosti