Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nevidím nic trestného na výrocích pana Konvičky.

Na druhou stranu pocítil fungování systému a jeho represe, kterou chce ještě více vylepšit viz jeho výrok:

„Jediné, co pomůže, je tlak na politiky, zastupitele, novináře, aby udělali vše pro to, aby se islámská expanze zastavila. I za cenu překopání zákonů, zavření hranic, militarizace společnosti a ano, klidně i zbavování občanských práv těch 12-16 procent populace, která s islámem sympatizuje.“ 

Dobře to vystihl bloger Urza ve svém článku na Mises.cz

Cituji:

Bude-li – nedej Bože – Konvička shledán vinným, nastane ještě větší peklo, neboť by to byl jasný signál pro všechny, že to je ten správný způsob, jak vést debatu – umlčet své oponenty násilím; a dojde-li jednou k tomu, že se třeba Konvička a jeho nohsledi dostanou k moci, to nejhorší, co mohou v dané situaci udělat, je umlčet ty, kdo se teď snaží umlčet jeho. Většina lidí to však prostě nechápe – už teď lze na Internetu najít reakce podlých sluníčkářů, kteří žalobě na Konvičku tleskají a přejí mu vězení; oni jednoduše nedohlédnou, že budou-li tvořit takovou společnost, příště mohou být klidně oni sami na té druhé straně. Je to jako chodit po světě a rozhazovat tam radioaktivní materiály s nadějí, že ozáří někoho, koho nemáme rádi, ale zcela přitom zapomínat, že úplně stejně mohou ozářit nás a naše blízké.

http://www.mises.cz/clanky/zakazem-zakazovacu-ku-svobode--1928.aspx

4 0
možnosti
OK

Nevím, zda je to pravda, ale Konvička měl na svém profilu na facebooku napsat: "A jako vítězové voleb vás, milí muslimové, nameleme do masokostní moučky.", což již za trestné považuji, i když bych pouze za tento výrok jeho autora nezavíral - pohyboval bych se při spodní hranici trestní sazby.

3 2
možnosti
PM

A kdyby místo toho napsal, že "jako vítězové vás rozdrtíme", to by trestné bylo?

1 0
možnosti
JM

J69a15n 62M34a39r54e90k

25. 11. 2015 12:59

Mně je z Konvičky na zvracení, ale myslím, že to, co řekl, by ještě svoboda slova chránit měla.

Je ale fakt k popukání, že všichni ti, co doteď volali po zákazu islámu a šátků piští cosi o svobodě.;-D Konvička pláče taky, ale sám se nechal slyšet, že by 15 % lidí odebral občanská práva. Docela ironie.:-)

9 1
možnosti
OK

Uhodil jste hřebíček na hlavičku. Velmi často lidé, ohánějící se svobodou slova pro sebe a své příznivce, jsou schopni v další větě tuto svobodu jiným upírat.

5 0
možnosti
JL

Ať to rozhodne soud, kde je škodlivost Konvičkových výroků a kde právo na svobodu projevu. Řekl bych, že Češi mají právo kritizovat vládní politiku, migrační politiku - to je součást trhu informací a názorů. Něco jiného je, když někdo vysílá do veřejného prostoru výroky typu: Zabijeme je. - Na to pozor. Všiml jsem si, že v Německu pod články o migrantech ve Spiegelu-online nejsou otevřena debatní fóra. Proč asi? Protože by justice pořád jen zažalovála naštvané lidi. Tak se radši debaty zruší - v tom máme výhodu. Držme si ji. Ta svoboda je důležitá. Na druh straně fašizace je nebezpečná - známe to z dějin. Podívejte se, jak povstal Hitler: osobní nenávist+rasismus+ touha po absolutní moci+válečná expanze+likvidace nepřátel jako podřadných bytostí=nacismus.

2 0
možnosti
JS

J52a40n 36S61o27u46č50e75k

25. 11. 2015 12:29

Neznám všechny výroky, které M. Konvička pronesl v souvislosti s islamizací Evropy. S hlavní myšlenkou, nedopustit islamizaci ČR, ovšem souhlasím. To ale jde i bez násilí, důsledným dodržování stávajících zákonů. Ve světle současných událostí a honu na všechny údajné xenofoby a islamofoby, ovšem za jeho stíháním cítim silný politický kontext.

8 0
možnosti
JS

Politická objednávka, nic více, nic méně. Ty výroky už pronášel před dvěma roky. Ale zrovna nyní se to hodí. ;-D

8 3
možnosti
OK

Konvička se pohybuje na hraně. Můžeme se samozřejmě bavit o tom, proč je obviněn právě teď a nebyl obviněn již dříve. K tomu je ale třeba znát přesný důvod obvinění (která jeho prohlášení byla vzata v úvahu - slyšel jsem cosi i o masokostní moučce).

Myslím, že je správné, aby nebyl postihován nikdo za to, když bude tvrdit, že tu nechce přijímat uprchlíky, nebo islámské uprchlíky, případně že tu nechce islám. To vše jsou legální názory.

Co ovšem veřejně zaznít nesmí, jsou názory typu:

- všechny muslimy (cikány, křesťany, baníkovce...) z této země je třeba vyhnat

- je třeba potrestat (mimo zákonný proces) příznivce (odpůrce) imigrace

apod.

5 0
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Milující otec. Křesťansko-ateistický zenbuddhista. Překladatel na volné noze. Autor dvou knih.