Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

PsiHnev

20. 9. 2011 23:27
Kvalita se musí zaplatit

Dobrý den,

nedalo mi to a tak bych rád na váš článek reagoval. S většinou i svým způsobem souhlasím, již však nemůžu souhlasit s odstavcem, ve kterém se pozastavujete nad platy soudců a "jiných vysoce postavených" lidí.

Cílem vyššího ohodnocení nemůže být vyšší morálka (a máte pravdu, že nikomu výjmečné peníze výjmečnou morálku nepřinesly). Za vyššímy platy bychom měli především hledat kvalitnější lidský materiál - ve smyslu vzdělání, schopností, rozhodování atd. Na jistých postech je třeba zajistit alespoň nějakou slušnou hustotu kvalitních lidí. V dnešní době nelze nalákat schopné absolventy vysokych škol na výhled 30 000 měsíčně v jejich nejlepších letech. Proto byť ne všichni soudci, lékaři či jiní zaměstnanci profesí, kde je třeba mít co nejkvalitnější pracovníky, si svůj plat zaslouží, dalším snížením jejich platů bychom jen zapřičinili to, že by se soudci a lékaři stávali již jen průměrní či podprůměrní absoventi , zatímco nadprůměr by mizel v soukromém sektoru.

0 0
možnosti
P

Psi.Hnev

20. 9. 2011 23:33
Re: Kvalita se musí zaplatit

Byli bychom znovu svědky toho, co se stalo ve školství - díky prachmizerným platům učitelů chodí studovat po středních školách učitelství spíše ti horší. A když se přeci jen někdo schopný najde, ani tak většinou po škole ani kvůli podmínkám učit nezačne. Až ta "stará" garda schopných kantorů, kteří šli učit protože chtěli, byli dobří a nemuseli koukat na platy (všichni měli šul nul stejně), odejde do důchodu, kdo bude učit moje děti?

A nerad bych jednou u soudu polemizoval nad tím, jestli mě soudí člověk, co sotva prolezl základkou, státní maturitou, Plzeňskou fakultou a nebyl vytlačen někým lepším. Jejich vyšší platy mi dávají alespoň naději.

Se vší úctou Váš

Psí Hněv

(oba příspěvky patří k sobě, PsíHněv je bratr Psího.Hněva)

0 0
možnosti
  • Počet článků 376
  • Celková karma 13,71
  • Průměrná čtenost 1897x
Jsem učitelka, která  i po dlouhé praxi učí ráda. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy