Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AP

shrink

8. 6. 2009 12:33
Už dávno se chci zeptat

někoho ve věci orientovaného - jakými testy způsobilosti pro povolání učitelé procházejí? Jakou psychologickou přípravu mají? (Třeba psychologové a psychiatři mají povinně několikaletý sebezkušenostní výcvik, ne v rámci školy, zvlášť.) Uvažuji o tomto tématu často, považuji povolání učitele za nejdůležitější a nejúctyhodnější povolání ze všech -  pokud se dělá dobře. A říkám si kolikrát, že přeci kdyby mně nebo některému mému kolegovi přivedli začínajícího učitele na hodinu do pracovny (psychiatr), nebo by mi dovolili sedět na dvou jeho vyučovacích hodinách, s největší pravděpodobností bych byla schopna říct, jak je na tom se svým vztahem k dětem (a k sobě) a s velkou pravděpodobností v mnoha případech i to, jestli je pan učitel pedofil... čemu všemu by pak bylo možné předejít...  AP

0 0
možnosti
AP

shrink

8. 6. 2009 12:36
Re: Už dávno se chci zeptat

..já vím, kdyby se ukázalo, že tři pětiny  učitelů  zhoubně působí na děti, kdo by je pak učil, že  ano... AP

0 0
možnosti
PJ

DarkSicek

8. 6. 2009 12:06
Co takhle jiny pohled na vec?

Pani ucitelce nekdo zajiste dal pravo vyucovat. Neni naopak chyba v systemu vyuky VS, kdyz dostane moznost ucit clovek, ktery k tomu nema potrebne predpoklady (at jiz odborne, ci povahove?)

Pro zbrojni pas, vam dnes udelaji skoro biopsii mozku, i kdyz se vam bude kver valet v trezoru, ale takova blbe umistena (nena)ucitelka, to je horsi jak zbran hromadneho niceni

0 0
možnosti
DM

Dr. Muroň

8. 6. 2009 12:18
Re: Co takhle jiny pohled na vec?

Je otázka, jaká je její kvalifikace. Vystudovaná anglistika s pedagogikou na filozofické či pedagogické fakultě? Nebo bývalá ruštinářka - a umí trochu anglicky. Nebo učitelka jiného předmětu a má z angličtiny státnici a nějaké zkoušky z k učení tohoto jazyka? Obávám se, že nepůjde o plnou a maximální kvalifikaci, ale nějakou slabší variantu.

0 0
možnosti
ACT

a co třeba

8. 6. 2009 10:00
Četl jsem původní, tatínka zmlátit a zveřejnit jeho známky

PAK by možná "dostal rozum"....ta učitelka stokrát pouštět na WC prostě nemůže, neodsuzujte ji, na vině je stresor tatínek blb. Nediskutuji o empatii a tom, že ho měla nechat převléknout, nicméně dítě je zralé na psychiatra a to díky tatínkovi, ne učitelce !!!!:-/

0 0
možnosti
S

Světla

8. 6. 2009 10:31
Re: Četl jsem původní, tatínka zmlátit a zveřejnit jeho známky

Takového tatínka bych svému dítěti nepřála - to je lepší než takový, žádný tatínek. Učitelka však bez viny úplně není.

0 0
možnosti
JP

Ginny

7. 6. 2009 19:37
Inkriminovaný článek jsem nečetla

Inkriminovaný článek jsem nečetla. Ale shodou okolností jsem také učitelka a učím angličtinu. Pokud jde o vašeho syna - to, co vám údajně ta učitelka řekla, je naprosto neomluvitelné.

Ale jinak - co je podle vás tak špatného, když se děti učí zpaměti dialogy, krátké texty,  básničky atd.? Moc nerozumím tomu, co vám na tom vadilo. Z vlastní zkušenosti - nejvíce nespokojení a hašteřiví rodiče na pohovorových hodinách bývají bezesporu učitelé. :-(

0 0
možnosti
WS

wandering star

7. 6. 2009 20:59
Re: Inkriminovaný článek jsem nečetla

Učila jsem dospělé a zdaleka nejhorší studenti jsou bez výjimky učitelé, a to po všech stránkách.

0 0
možnosti
W

Waspish

7. 6. 2009 19:22
Pro cenzuru

Smyslem diskuse je svobodné vyjadřování a výměna názorů. :-)

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

7. 6. 2009 18:53
nehazet vsechny do jednoho pytle je nic nerikajici plk

ktery ma uchlacholit obyvatelstvo a zamezit tomu, aby rodice vzali skolu utokem. Na misto nic nerikajicich vypovedi je treba vzit k ruce statistiku a neni to vubec tezke. My, rodice, kteri jsme ten cirkus uz prodelali si muzeme jiste vzpomenout, s kym mela nase ditkka tu cest.

Kdyz si udelame statistiku u stejne starych znamych zjistime, ze na skolach se vyskytuje 20 % kretenu, 60 % ucitelu, kterym je vsechno jedna a nejak se tim povolanim protloukaji a 20 % jsou ucitele, ktere bychom si pro nase deti predstavovali. A 20 % je sakra malo - proto je zcela opravnene, kdyz se hovori o ucitelich jen negativne.

0 0
možnosti
PZ

Psí zadek

8. 6. 2009 2:14
Re: nehazet vsechny do jednoho pytle je nic nerikajici plk

A proč to tak je? Povolání učitele (zejména na základce) má velmi nízkou prestiž a nízké platové ohodnocení. Proč by to za takových okolností někdo kvalitní proboha dělal? Z důvodu poslání - to je těch 20 procent, o kterých píšete, zbytek - lidi, co mají strach, že by nic jiného nesvedli.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

7. 6. 2009 18:42
.

R^

0 0
možnosti
PV

Pytlík

7. 6. 2009 18:40
Dá se sice souhlasit, ale...

Se článkem se dá docela souhlasit, ale jakpak asi vznikl vtip: Učitelka - to není povolání, to je diagnóza!

0 0
možnosti
HH

metalovy duchodce

7. 6. 2009 19:11
Re: Dá se sice souhlasit, ale...

s tou diagnózou bohužel musím souhlasit a věřte, že ode mě to sedí nejvíce, moje matka byla totiž učitelka, takže vím o čem to je. Učitelky by měly , hlavně ženy, učit maximálně 4-5 let, pak z toho dokonale zblbnou, stanou se obětí povolání. Hlavně ty, co učí stále dokola, jenom malé děti. Valná většina z nich si  na žácích léčí své osobní problémy, neodkáží si je řešit jinak. Neschopnost učitelek ovládat jakoukoliv techniku (dnes počítače, dříve magnetofony, meotary a jiné školní pomůcky) je snad mezi ženskýma dědičná ??

0 0
možnosti
S

Světla

7. 6. 2009 18:38
karma

Dobrý den, jsem ta dotyčná, na jejíž článek reagujete. Jsem ráda, že souhlasíte a také vím, že všechny učitelky nejsou špatné. Proto už v názvu je "některé".

Měla jsem být také učitelka, ale po škole jsem ani na žádnou školu nenastoupila. Praxe mi ukázala, že to pro mě ani pro děti nebude to pravé ořechové. A je škoda, že si to nedokáží přiznat mnohé paní učitelky...

0 0
možnosti

oldiess

7. 6. 2009 18:36
Opravdu jste jazykář?

Nic ve zlým, píšete že vás angličtinářka nepustila ke slovu, ovšem syn vás snad ke slovu pustil, ne? Potom nechápu jak mohl mít problémy s angličtinou až do promoce, bez ohledu na špatnou učitelku je přece x způsobů jak angličtinu ovládnout i mimo školu - zvláště pokud se vy trochu vyznáte. Ovšem je fakt, že její poznámka že i VŠ můžou mít hloupé dítě byla absolutně hloupá, tím spíš to nebyl důvod rozčilovat se ale spíš ji politovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 376
  • Celková karma 13,97
  • Průměrná čtenost 1897x
Jsem učitelka, která  i po dlouhé praxi učí ráda. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy