Diskuse

Škola a život

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

7. 9. 2008 10:19
Vážně?

Řvoucí mládež nenapomínám. Pamatuji si (více než půl století) že to nebylo nic platné. Máte pravdu - v okamžiku upozornění jsme se ztišili. Na pět vteřin. Nebo to bylo dokonce vteřin třicet? Mládí samo sebe prostě neovládá.

Pokud jsem ty sedící upozornil (vždy nekonkrétně - jen "Nemohl by někdo pustit tu paní / pána?"), vždy - opakuji vždy - jsem uspěl. Jen výjimečně byl ten ksift otrávený.

Mluva je samozřejmě otřesná. Ale prosím, zaposlouchejte se do TV pořadů (nejlépe "povídání" se "slavnými" herci /nikoliv nejstarší generace/). Příval nikoliv slušných slov vás nemine. Vítězí ta prý veřejnoprávní. Takže se prosím nedivte.

0 0
možnosti
KS

Harry_sportsman

7. 9. 2008 23:11
Re: Vážně?

A nezdá se vám to trochu trapné, když musíte mladé upozorňovat, aby pustili sednout starou paní s holí (nebo mladou v pokročilém stadiu těhotenství)? Navíc si myslím, že řada starých lidí raději postojí než by se s nějakými teenagerami dohadovala o tom, co by mělo být samozřejmé. Netvrdím samozřejmě, že jsou všichni mladí nevychovaní, ale úcta ke stáří řadě z nich evidentně chybí.

0 0
možnosti
MJ

chudacek.blbecek

10. 9. 2008 14:19
Re: Re: Vážně?

A nezdá se Vám trochu trapné, že než se stačíte v tramvaji rozhlédnout, už do Váš někdo šťouchá hůlčičkou a když ho pustíte sednout, ještě Vás počastuje oblíbenou větou "To je ta mládež nevychovaná." Každá mince má dvě strany, spoustu lidí tohle chování naštve a schválně sednout nepustí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 372
  • Celková karma 18,94
  • Průměrná čtenost 1907x
Jsem učitelka, která  i po dlouhé praxi učí ráda.