Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

vlastik+++

13. 8. 2011 8:11
To je zajímavý

všichni kantoři brečej jak je to ve škole strašný ale nikdo je ze školství nedostane ani párem volů. Měli by zkusit pracovat 8 hodin denně jako všichni ostatní a mít 5 týdnů dovolené. Že by měli strach že se neuživí jinde mimo státní službu bez ochrany svejch odborů?

0 0
možnosti
JI

INDRJA

13. 8. 2011 8:40
Re: To je zajímavý

Myxslíte, že ve školství se nepracuje 8 hodin? Já bych řekla, že často i víc. Flákači se flákají všude a pracovití pracují a nehledí na čas taky všude. A neznám moc profesí, jež si nosí práci domů a rozpadá se ji pro to manželství, jak se to stává často učitelkám. Chtěl byste mít ženu, která vás pošle (do kona, sportovat...) s tím, že ještě musí něco udělat do školy? A dovolenou si nesmí vzít jindy než o prázdninách?

Vše má pro i proti;-)

1 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

13. 8. 2011 1:47
Neměli bychom zachovat i ponocné?

Hlídali jestli nehoří, troubili pro lidi bez hodin čas. Jak mizeli ze škol kamna a kotle na uhlí, jak budovy začaly hlídat BA, tak se školníci stávali více a více na školách parazity. S novými uklízecími stroji je potřeba uklízeček sotva pětina a postupující bídou a rušením dotací se děti vrátí ke chlebu s margarínem, jablku a cikórii. Samozřejmě, že náhrada pracovních sil za levné Ukrajince, kteří mají rodiny doma a tady jen vydělávají a domů posílají peníze, což je pro stát velice výhodné, umožní propustit nejméně i polovinu kantorů.

0 0
možnosti
B

BundaKar

12. 8. 2011 23:13
zkkusila jste někdy nějakou práci

mimo státní sektor zhura 12/7 ?

0 0
možnosti
Y

Yarda.

12. 8. 2011 21:55
Jó,

0 0
možnosti
Y

Yarda.

12. 8. 2011 21:56
Re: Jó,

co jsme si v ´89 vycinkali a v nedávných volbách stvrdili, to máme.

0 0
možnosti

Dispute

12. 8. 2011 20:10
Pan ředitel chránil své místo a ne pozici učitele :-(

1 0
možnosti

Dispute

12. 8. 2011 19:15
Taky učím více než 33 let a rád, ale už se do školy netěším

Přesně to co říkal britský premiér Cameron - u mládeže chybí úcta k autoritám - rodičům, učitelům i policistům. Chybí vztah k vytvořeným hodnotám. Nedávno jsem třídní učitelce poreferoval, že  jistá žákyně v hodině hraje piškvorky a musel jsem ji nátlakem donutit dopsat si zápis do sešitu. Třídní učitelka zavolala informaci její "svobodné" matce. Druhý den mi žákyně vyhrožovala. Vy jste si na mne stěžoval, tak já si "taky" budu na vás stěžovat. Opravdu její matka zašla za ředitelem, že jsem na její dceru a syna arogantní. Musel jsem sáhodlouze písemně zdůvodňovat - jak se k žákům chovám. Nyní ta žákyně ve věku těsně dovršených 15-ti let je čtyři měsíce těhotná a policii nechce uvést otce. Bude to další svobodná matka v rodině. Chudáci učitelé, kteří budou učit její dítě. A chudák i dítě, které se narodí.8-o

1 0
možnosti
MV

marka40

12. 8. 2011 19:44
Re: Taky učím více než 33 let a rád, ale už se do školy netěším

Máte pravdu. A víte co je nejhorší? Že právě takovéto děti jsou všude protěžovány (viz. reakce vašeho ředitele. Místo aby se zastal učitele, který má zájem na tom ,děcka něco naučit, udělá pravý opak - z učitele udlá div ne vyvrhela).  Moje známé učitelky říkají naprosto totéž, co vy. Nesmí takovýmto rozmazleným spratkům pomalu ani říct, že odpadky patří do koše, ne na zem.

3 0
možnosti
MH

Kombajn

12. 8. 2011 14:07
Uberme školníkům, ať jsou peníze na MOTO GP v Brně

No, ministerstvo školství dává 20 milionů na motorky v Brně. Tak se nedivte, že na nějaké zahraniční stáže nebo mzdy školníků nejsou peníze - http://www.profit.cz/clanek/kam-miri-miliony-z-rozpoctu-ministerstva-skolstvi-na-zavody-motorek/

0 0
možnosti
PH

petrph

12. 8. 2011 14:27
Re: Uberme školníkům, ať jsou peníze na MOTO GP v Brně

ale to víte, to je podstata rozpočtového řízení. Jestli mělo MŠ nějaké peníze určené na tento typ výdajů, tak je logické že je mohlo vydat je a jen na to a nikoliv snad na platy do škol. To by jste taky mohl rovnou chtít, aby když koncem roku nějaké státní instituci peníze v rozpočtu zbyly, tak aby je vrátili zpět do státní kasy třeba na snížení státního dluhu - místo toho aby si je jak je zvykem, vyplatili v odměnách.. To by byla naprostá anarchie...:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 376
  • Celková karma 13,71
  • Průměrná čtenost 1897x
Jsem učitelka, která  i po dlouhé praxi učí ráda. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy